Tereze H. v cestě do Česka nic nebrání! Odlet se očekává každou chvílí, má to ale háček!

Pákistánské peklo se pomalu, ale jistě blíží ke konci. Podle exkluzivního zdroje Expresu Češce Tereze H. (25) už nic nebrání v návratu do rodné země. „Soud vydal písemné vyhotovení rozsudku. Čekání je u konce,“ informoval náš zpravodaj, který celou situaci bedlivě sleduje přímo v Pákistánu. Terezin úspěch má však háček!

Nejvyšší soud v Islámábádu v pátek definitivně rozhodl o tom, že Tereza H., která si původně měla odsedět osm let a osm měsíců za údajné pašování heroinu, se může vrátit do Česka. 

Soudce Amir Farúk navíc celníkům i zaměstnancům ministerstva vnitra a zahraničí rázně nařídil, aby respektovali rozhodnutí soudu a nevytvářeli dívce další překážky.

Po verdiktu Tereza a její otec Miroslav společně čekali na písemné vyhotovení rozsudku. Bez něho by dívka z Uherského Hradiště nesměla nasednout do letadla.

Podle zdroje Expresu bylo veškeré papírování během pondělka úspěšně dokončeno a Tereze už nyní nic nebrání v tom, aby se po více než čtyřech letech v Pákistánu vrátila domů za svou rodinou.

„Nikdo ji už nemůže zastavit v návratu do rodné země,“ informoval zpravodaj Expresu, který má k dispozici výše zmíněný dokument.

Finanční záruka soudu a zvláštní závazek

V papírech se mimo jiné píše, že se Tereza ústně zavázala k tomu, že pokud bude v budoucnosti předvolána, osobně se dostaví do Pákistánu k soudu.

Snahu dostat mladou dívku zpět za mříže totiž stále nevzdali celníci, kteří osvobození Terezy H. považují za velkou prohru a podali další odvolání.

„Zaměstnanci celní správy soudce požádali, aby Tereze nedovolil vycestovat z Pákistánu, protože jakmile opustí zemi, už se nikdy nevrátí, proto soud rozhodl takto a zároveň nařídil Tereze zaplatit 100 tisíc rupií (12 tisíc korun, pozn. red.) jako finanční záruku,“ uvedl náš zvláštní reportér, který dění kolem české občanky nadále sleduje.

Podle informací Expresu je velmi reálné, že Tereza nasedne do letadla už dnes. 

Jejímu otci totiž k 12. dubnu končí víza a bylo by zbytečnou komplikací žádat skrz ambasádu o prodloužení. Dá se navíc předpokládat, že Češka bude chtít z Pákistánu zmizet co nejrychleji.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:02 středa 10. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 33
  • 16
  • 11
  • 9
  • 6
  • 3