Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Narkoman z Teplic zemřel po zásahu policie: Brutalita, český Floyd, hřímají místní

    Sociálními sítěmi se video, které není vhodné pro citlivější povahy, šíří jako lavina. Trojice policistů v něm pacifikuje muže, který se chvíli brání, ale nakonec prohrává. Místní mluví o brutalitě mužů zákona a připodobňují incident k případu George Floyda v USA. Policejní mluvčí to odmítla. Muž, který zemřel později v sanitce, prý doplatil na příliš vysokou dávku drogy, již krátce předtím požil.

    V ulicích Teplic bylo v sobotu pořádně rušno. Bloumali tudy dva muži, kteří byli s největší pravděpodobností pod vlivem drog. Měli být agresivní, ničit zaparkovaná auta a na závěr se mezi sebou ještě poprali.

    „Teď se to děje v Teplicích u ségry pod okny, policajti tam zabili bezdomovce,“ informoval na Facebooku Zdeněk Zitka. Smrt muže automaticky dával do souvislosti se zásahem policie, který byl podle něj hodně brutální.

    Soudě podle nahrávky, problém měl s agresivitou a nezvládnutím situace spíše dotyčný, který se mužům zákona nejdříve vzpouzel, později se omezil jen na vydávání zastrašovacích skřeků, které rezonovaly celou čtvrtí, v níž žijí hlavně nepřizpůsobiví obyvatelé.

    Když na místo dorazila hlídka policie, jeden z mužů utekl, druhého policisté zpacifikovali a dali mu pouta,“ uvedla pro Blesk mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

    Policisté se muže snažili nejprve uklidnit a dát mu pouta. „Ruce za záda,“ křičí policista na muže, který s nimi nechce spolupracovat. Několik minut mu klečel i na krku. Nakonec se mužům zákona situaci podařilo uklidnit. 

    Zajištěnému muži, který jevil známky intoxikace a byl agresivní, zavolali policisté sanitku. „V té ale následně zemřel,“ doplnila policejní mluvčí. 

    Obyvatelé dotčené čtvrti zákrok označili za policejní brutalitu a v internetových diskuzích už skloňují jméno George Floyda, který v USA zahynul po zásahu policie. Hyšplerová odmítla, že by se na smrti narkomana podíleli zasahující policisté.

    Mluvčí záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Voleník zásah záchranářské posádky potvrdil. „Mělo dojít k potyčce mezi dvěma narkomany, vzhledem k probíhajícímu policejnímu vyšetřování ale nebudeme poskytovat bližší informace,“ řekl deníku Blesk.

    Oba muži prý byli v době incidentu pod vlivem psychotropních a omamných látek. Jeden z nich si jich ale naložil více, než mohl zvládnout, a to ho patrně stálo život. Přesnou příčinu úmrtí ale musejí vyšetřit policisté, nejspíše ji určí pitva.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:52 pondělí 18. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      266
    • Haha
      56
    • Tvl
      28
    • Trapas
      22
    • Cože
      11
    • Sladký
      11
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...