Případ narkomana, který zemřel v Teplicích po zákroku policie, rozdělil Česko

Obyvatelé nechvalně proslulé ulice v Teplicích, kde o víkendu došlo k zásahu policie, jež zasahovala u agresivního narkomana, viní muže zákona z brutality. Zejména poté, co dotyčný v sanitce později zemřel. Chtějí řádné prošetření a ještě řádnější potrestání. Mnoho lidí za trojicí policistů stojí a hájí je. Rozhodně pak nesouhlasí s tím, aby se z muže dělala modla, podobně jako v USA z George Floyda.

Událost, která se stala v Teplicích v sobotu krátce po 15. hodině, rozděluje Česko. Na základě telefonického oznámení tam byli policisté vysláni do ulice Dubská, kde se podle hlášení vzájemně napadali dva muži, kteří kromě toho poškozovali cizí auta.

„Po příjezdu hlídky na místo našli policisté v ulici U Hřiště na zemi ležet muže bez trička, který měl zjevná zranění. Jakmile se k němu přiblížili, začal být agresivní, napadl je a způsobil jim škrábance. Jednoho kolegu pokousal,“ sdělil mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Policisté proti agresivnímu muži použili donucovací prostředky a přivolali sanitku. „Dotyčný byl předán do péče záchranářů, v sanitce však následně zkolaboval a i přes resuscitaci se nepodařilo obnovit jeho životní funkce. Lékař konstatoval jako předběžnou příčinu úmrtí předávkování drogami, k objasnění přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva,“ podotkl Vítek.

„Mohu potvrdit, že jsme v sobotu odpoledne zasahovali v Teplicích, kde údajně došlo k potyčce mezi dvěma narkomany. Bohužel jeden z nich zemřel,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník s tím, že další informace nemůže vzhledem k vyšetřování poskytovat.

Obyvatelé čtvrti, kde k incidentu došlo, poukazují na brutalitu mužů zákona, podobně jako třeba web Romea.cz, který požaduje řádné prošetření celé věci.

Zdaleka ne všichni dávají tento případ do souvislosti s tím, co se stalo v Americe, kde policie zaklekla na zfetovaného George Floyda, jenž později zemřel a v USA vypukly masové nepokoje. Lidé v Česku, kteří se k případu z Teplic vyjadřují, tuzemské policisty vesměs hájí.

„Tak by se menšina měla rychle uklidnit. Zdrogovaný kriminálník je možná hrdina v socialistické a rasistické Americe, ale ne u nás,“ hřmí v jedné z diskuzí Ivo.

„Stojím na straně Policie ČR,“ doplňuje Zdeněk. 

„Vyšetřování ještě ani nezačalo, ale Romea už poukazuje na to, že by bylo nejlepší, kdybychom si všichni klekli a postavili tomuhle individuu sochu,“ přisadil si Jan.

„V kladenské MHD jezdí party mladých Romů bez roušek a nikdo, ani řidič autobusu, už ani nemá odvahu jim něco říct. A to, že jezdí načerno, to už taky nikdo neřeší. Napíšete o tom něco?“ ptá se autorů článku jiný diskutující, jenž v souvislosti s teplickým případem vytáhl věci, které s ním tak úplně nesouvisí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:41 úterý 19. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 71
  • 8
  • 6
  • 6
  • 5
  • 5