Mynářová brání kamarádku Witowskou: Je nejlepší, Zemanovi nestranila!

Moderátorka České televize Světlana Witowská uchvátila český národ, když v předvolební debatě zkrotila oba kandidáty. Drobnou kaňku ale na její pověsti zanechaly spekulace, které rozvířilo hluboké přátelství s manželkou prezidentova kancléře Alex Mynářovou. Měl snad kvůli tomu Zeman v debatě výhodu? Sama Mynářová Witowskou důrazně brání!

Světlana Witowská je po předvolební debatě na ČT hvězdou. Bravurně se zhostila role politické moderátorky po trucujícím Václavu Moravcovi a několik dní sklízela chválu médií, diváků a expertů. Před pár dny ale vyšlo najevo její hluboké přátelství s manželkou hradního kancléře Alex Mynářovou a veřejnost začala spekulovat, zda při obsazení Witowské do debaty nedošlo ke střetu zájmů.

Na obranu dobré kamarádky teď přispěchala samotná Alex Mynářová. „Je potřeba připomenout, že Světlana Witowská podala při prezidentském duelu naprosto famózní profesionální výkon. Obě strany ji chválily, žádná si nestěžovala,“ prohlásila manželka Zemanova kancléře Vratislava Mynáře na Facebooku. Dodala také, že Witowská je podle ní nejlepší politickou moderátorkou v zemi.

Přátelské pouto obou dam odhalil minulý týden Blesk, kterému se podařilo vyfotit je před posilovnou v Letňanech. Kamarádí se už od dob spolupráce na České televizi, kde Mynářová moderovala zpravodajský pořad Studio 6. Právě kvůli vztahu s hradním kancléřem ale musela veřejnoprávní televizi opustit a v současné době pracuje pro televizi Barrandov, kterou mimochodem vlastní Zemanův podporovatel Jaromír Soukup.

Witowská se zřejmě o slibnou budoucnost v politické sekci na ČT bát nemusí. Na její obhajobu totiž kromě Mynářové vystoupili i odborníci, kteří se shodují, že ke střetu zájmů i přes diskutované přátelství nedochází a v debatě moderátorka podala profesionální výkon. Zemanovi prý nestranila ani v nejmenším. Ve stejném duchu se navíc vyjádřilo i samotné vedení České televize a někteří nadřízení Witowské.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:24 pátek 8. června 2018. Anketa je uzavřena.

  • 17
  • 6
  • 5
  • 5
  • 5
  • 3