Multikultura na švédský způsob: Každý 10. školák se tam hlásí k hodnotám IS

Švédsko patří k evropský zemím, ve kterých je nejvíce uprchlíků, kteří zde tvoří početné muslimské komunity. Obyvatelé země upozorňují na narůstající kriminalitu a vznikání tzv. no-go zón. Nikoho jistě nepotěší alarmující výsledky ankety uspořádané mezi školáky ze sociálně vyloučených lokalit. Každé desáté dítě se totiž hlásí k hodnotám Islámského státu.

Švédsko je díky štědrému sociálnímu systému vedle Německa jednou z evropských zemí, které nejvíce pociťují uprchlickou krizi. Do země proudí rekordní počet uprchlíků, kteří zde tvoří početné islámské komunity. Ty se často izolují od většinové společnosti a o nějaké integraci nemůže být ani řeč.

Obyvatelé Švédska stále častěji upozorňují na narůstající kriminalitu v takzvaných muslimských no-go zónách, jak jsou označovány lokality, které jsou zcela pod kontrolou místní muslimské kontroly, kde se policie bojí zasahovat a kde je svévolně uplatňováno právo šaría. Alarmující je i míra podpory islámského radikalismu.

Ve městě Göteborg, které je považováno za nejproblematičtější v zemi a ze kterého podle slov místní policie odešlo bojovat v přepočtu na počet obyvatel nejvíce dobrovolníků do Islámského státu z celé Evropy, byla provedena anketa mezi dětmi ve věku dvanáct až osmnáct let z vyloučených lokalit. Její výsledky jsou přímo šokující.

Neuvěřitelných 11% školáků se hrdě přihlásilo k tomu, že vyznávají radikálně islamistické názory, které razí Islámský stát. 13% pak přiznalo, že se zná s někým, kdo prošel v Sýrii džihádistickým výcvikem. Výsledky ankety by kromě potvrzení obav Švédů mělo být i velkým varováním pro švédské politiky, kteří by měli zakročit dříve, než bude na to bubde příliš pozdě.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:51 pátek 3. března 2017. Anketa je uzavřena.

  • 19
  • 15
  • 10
  • 9
  • 9
  • 8