Šílený masakr v Německu: 8 mrtvých, 8 zraněných. Pachatel střílel do těhotné ženy v kostele

Sedm mrtvých a osm zraněných si vyžádal masakr v německém kostele svědků Jehovových v Hamburku. Během společného modlení a studia bible dovnitř vtrhl muž, který začal střílet hlava nehlava. Krvavá lázeň si vyžádala osm mrtvých včetně nenarozeného dítěte.

Při včerejší střelbě v kostele svědků Jehovových v Hamburku bylo zabito osm lidí a další byli vážně zraněni, přičemž se objevily zprávy, že střelec, který je mezi mrtvými, mohl být bývalým členem této náboženské komunity.

Místní média informovala, že střelba si vyžádala také osm vážně zraněných osob. Policie uvedla, že mezi mrtvými je pravděpodobně i střelec, který střílel oknem, než vtrhl do budovy bohoslužby.

Německý list Spiegel uvedl, že podezřelý je bývalý člen svědků Jehovových ve věku třicet až čtyřicet let, že použil pistoli a že policii není znám jako extremista. Žádné další podrobnosti o podezřelém vrahovi nebyly zveřejněny a policie vyzvala lidi, aby nespekulovali o motivu střelby.

Zatím se přesto předpokládá, že šlo o jediného pachatele. Podle německého deníku Spiegel se snad mohlo jednat o bývalého člena sekty, jemuž mohlo být něco přes třicet, to se ale zatím potvrdit nepodařilo.

Mezi mrtvými má být i ještě nenarozené dítě, zdá se tak, že pachatel střílel po těhotné ženě. Zda matka přežila, nebo patří mezi oběti hromadné popravy, policie zatím neuvedla.

„Podívala jsem se z okna a viděla běžet člověka do prvního patra u svědků Jehovových,“ popisuje sousedka.

Podle ní se střílelo asi čtyřikrát.

Pachatel má být mrtvý.

„Během těchto období bylo vždy vypáleno několik výstřelů,“ uvedla Lara Bauchová.

Strážníci po obdržení tísňového telefonátu okamžitě vyrazili ke kostelu, kde zaslechli výstřel z horního patra. Tam nakonec skutečně našli tělo, i proto se domnívají, že mohlo jít o pachatele, který se s příjezdem strážníků zastřelil. Sami policisté na místě nestříleli.

O sedmnáct nezraněných přeživších hamburského masakru se postaral hasičský sbor. Svou soustrast pozůstalým vyjádřil i prezident Petr Pavel.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:24 sobota 8. července 2023. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 9
  • 7
  • 5
  • 4
  • 3