Přestřelka gangů v New Orleans: V parku bylo zraněno nejméně 16 lidí

Během natáčení hudebního videoklipu v americkém New Orleans se z ničeho nic spustila střelba. Dvě skupinky po sobě spustily palbu a kulky zasáhly minimálně 16 osob, které skončily v nemocnici. Policie zatím pachatele ani příčiny nezná, spekuluje se ale o válce dvou znepřátelených gangů.

Fotogalerie

Rušno bylo včera večer v americkém New Orleans. Natáčení hudebního videoklipu v parku Bunny Friend se účastnilo zhruba 500 lidí. Zrovna když přijížděla policie zkrotit rozvášněný dav, spustila se střelba.

zdroj: www.youtube.com

Podle svědků po sobě měly začít střílet dvě skupinky lidí. Všichni se ihned poté v nastalé panice rozutekli do blízkých uliček. Střelba po sobě však zanechala nejméně 16 zraněných obětí.

Střelba si vyžádala nejméně 16 postřelených obětí. Naštěstí nikdo nezemřel.

Deset lidí musela do nemocnice s vážnějšími střelnými zraněními dopravit záchranná služba. Zbylí lehce postřelení byli buď ošetřeni na místě nebo dojeli na ambulanci vlastními auty.

Deset osob utrpělo vážnější zranění, šest lehčí. Nikdo není v ohrožení života.

Mluvčí new oreleanských policistů Tyler Gamble uvedl, že naštěstí nebyl nikdo zraněn smrtelně a všechny oběti jsou mimo bezprostřední ohrožení života.

V parku bylo kvůli natáčení videoklipu přítomno asi 500 lidí.

Policie podle Gamblea zatím nemá žádné podezřelé, ale spekuluje se o tom, že za přestřelkou byla válka gangů.

Postřelené lidi s vážnějšími zraněními odvezli do nemocnic sanitky. Ti s lehčími zraněními byli ošetřeni na místě nebo dojeli k doktorovi sami.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:46 úterý 22. března 2016. Anketa je uzavřena.

  • 7
  • 7
  • 6
  • 6
  • 6
  • 6