Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Už jsem na ni neměl nervy! Strážník, který dal facku dívce, promluvil

    Za facku, kterou dnes již bývalý strážník Městské policie hl. m. Prahy uštědřil na konci minulého týdne devatenáctileté dívce, nepřišel jen o práci, ale i o společenský kredit. Bývaly časy, kdy byl tento muž všemi adorován. Před necelými třemi lety byl ve zcela jiné pozici. Za záchranu života mladé ženy dostal dokonce medaili I. stupně!

    Jak jsme vás již informovali, na konci minulého týdne došlo v pražských Řepích k incidentu, během něhož strážník udeřil devatenáctiletou ženu do tváře. Se svým agresivním chováním nepřestal ani ve chvíli, kdy se žena jenom ztěžka zvedla ze země a zeptala se, jestli si dělá p*del.

    Strážník k ní přistoupil a zeptal se, jestli chce další facku, což kamarádka napadené ženy natočila na svůj mobilní telefon a příspěvek zveřejnila.

    A právě tento důkaz stál počátkem tohoto týdne dotyčného strážce zákona jeho místo.

    „O celém incidentu jsme se dozvěděli v neděli 5. dubna 2020 prostřednictvím sociálních sítí a ihned jsme podnět předali k prošetření nezávislému kontrolnímu orgánu. Dnes bylo rozhodnuto o ukončení pracovního poměru s dotyčným strážníkem. Současně bude celá věc postoupena orgánům činným v trestním řízení. Další čtyři strážníci, kteří byli incidentu přítomni, budou převedeni na jinou pracovní pozici mimo dané obvodní ředitelství, aby nebyli v přímém kontaktu s veřejností do doby, než bude celá věc řádně došetřena a než bude zjištěna míra jejich případné spoluzodpovědnosti,“ sdělila Expresu mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová, která se za celý tým pražských strážníků omluvila.

    Zatímco dnes se vedení pražské městské policie za svého bývalého zaměstnance stydí, bývaly časy, kdy ho adorovali. A není to zase tak dávno. Dotyčný strážník byl chloubou sboru. Na konci července 2017 z rukou ředitele pražských strážníků Eduarda Šustera převzal medaili I. stupně za záchranu života.

    „Událost se odehrála v chladném zimním měsíci. V Centrálním parku ve Stodůlkách byla nalezena třicetiletá žena oděná ‚na lehko‘. Ležela na zemi bez známek života. Strážníci jí zprůchodnili dýchací cesty a zahájili resuscitaci. Životní funkce se jim podařilo zanedlouho obnovit, uložili ji do stabilizované polohy a svými svršky ji zajistili proti chladu. Zdravotníkům záchranné služby, kteří se se sanitkou z důvodu členitého terénu nemohli dostat až k místu události, pomohli ženu přenést na nosítkách,“ chlubili se strážníci na facebookových stránkách obdivuhodným činem Jiřího Laštovky a jeho parťáka Ivana Fryče.

    Laštovka se brání, že se incident odehrál jinak. Zatímco dívka tvrdí, že incident začal tím, že strážník měl udeřit jejího kamaráda, podle jeho verze ho jenom odstrčil, protože byl opilý a neměl správně nasazenou roušku.

    „Já jsem ho odstrčil, protože byl pod vlivem alkoholu a měl roušku pod bradou,“ cituje bývalého strážníka web Aktuálně.cz s tím, že se k němu měla nebezpečně přibližovat i napadená dívka. Ačkoliv z videa je zřejmé něco jiného, on tvrdí, že jí neuštědřil potupnou facku, nýbrž ji udeřil do ramene, aby ji od sebe odstrčil.

    „Pořád ke mně lezla. Nevím, co tím sledovala. Už jsem na ni neměl nervy. Podívejte se, má brýle. Kdybych jí dal facku, myslím si, že bych jí ty brýle poškodil. Anebo by se za tu tvář držela,“ vysvětluje muž, který u sboru sloužil od roku 1995.

    Nyní si musí hledat novou práci.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:04 čtvrtek 6. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      333
    • Tvl
      83
    • Trapas
      74
    • Cože
      49
    • Haha
      40
    • Sladký
      37