Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Ředitel České televize Dvořák radil divákům ve StarDance, jak by měli volit

    Jeho rady si mohli poslechnout pouze ti, kteří sledovali živé vysílání na Facebooku. Na stránkách StarDance jel totiž po skončení živého vysílání v televizi ještě přímý přenos ze sálu, kde se diváci po klasických děkovačkách dočkali i politické agitace.

    Generální ředitel České televize Petr Dvořák (55) se pravidelně účastní finálového kola StarDance jako čestný host, že však můžete sledovat živě ze sálu oslavy a děkování tanečních párů i po skončení vysílání v televizi, to je poslední novinka.

    Je třeba dodat, že k dobru, co se týče sociálních sítí, tým StarDance předvedl skvělou práci, kdy fanouškům a divákům předkládal plný zákulisní servis včetně názvů odtančených písní. Tady není co vytknout, je proto namístě se ptát, jestli do takového pořadu, který baví lidi a má sloužit pro odlehčení, patří politické vsuvky.

    Dvořák si zhruba po deseti minutách začátku živého přenosu vzal ze sálu mikrofon, a když doděkoval poslednímu střihači, měl pro diváky a přítomné tento vzkaz: „Kdybych mohl vzkázat něco našim divákům, doporučil bych jim, aby až půjdou k volbám a budou volit ty, kteří je zastupují, měli by jim říct, že je Česká televize důležitá. Protože politici nám můžou hodně pomáhat, ale oni nám umí taky dobře škodit. A já bych byl rád, kdyby těch, kteří nám budou pomáhat, bylo v příštích letech mnohem víc, než...“

    V ten moment ale vypadl zvuk, zatímco Dvořák mluvil ještě nějakou chvíli. Dočkal se ovací od lidí na parketu a zvuk zas naskočil, až když se na kameru otočila vítězka Kubařová a začalo s ní krátké interview.

    Zeptali jsme se naší redaktorky v sále, která byla přenosu přítomna, jak Dvořákova věta končila a o čem mluvil, odepsala, že „těch, co jim teď hází klacky pod nohy“.

    Dvořákova vsuvka zaujala i komentující na facebookové stránce StarDance, kde jste právě tento živý přenos mohli sledovat. Někteří se smáli, že zvuk vypadl zrovna v době, kdy se začalo hovořit o politice, jiní se zase podivovali nad tím, proč se v zábavním pořadu politika vůbec řeší.

    Kritice za zaujatost čelí Česká televize delší dobu, a to hlavně spíše od diváků než od samotných politiků. Mnozí si stěžují, že redaktoři dávají ve vstupech či během moderace pořadů najevo, s jakou stranou sympatizují, za volební studio k americkému prezidentskému duelu Clintonová–Trump dokonce dostala televize upozornění od RRTV, že byla porušena objektivita.

    Není divu, že výtek diváků si pak všímají i politici, kteří na tom samozřejmě staví i své předvolební programy, ale v tomto případě se ředitel veřejnoprávní televize placené z koncesionářských poplatků, které musíme platit ze zákona, chová stejně jako politici, apeluje totiž na diváky, aby volili to, co bude nejlepší pro něj.

    Každý z nás by přitom měl volit tak, jak mu nakazuje jeho nejlepší vědomí a svědomí, nikoliv podle toho, co je nejlepší pro politické představitele nebo vrcholové manažery spravující obří rozpočty.

    Dvořák má podle posledních informací měsíční plat okolo čtvrt milionu korun, za minulý rok dostal odměnu ve výši téměř dva a půl milionu korun. Rozhodně to jsou ale peníze, které není snadné si zasloužit, Česká televize musí držet na uzdě hospodaření a zároveň nabídnout takové pořady, aby uspěla v konkurenci na trhu s největšími soupeři Novou a FTV Prima.

    Podle svědků se Petr Dvořák nedávno účastnil narozeninového večírku bývalého ředitele ČEZ Martina Romana, který se konal v Londýně a na nějž se dostavilo i několik kontroverzních podnikatelů a nechyběli mezi nimi ani politici, kteří za tu dobu šli Romanovi na ruku. Petr Dvořák odmítl potvrdit či vyvrátit, zda na večírku skutečně byl, mluvčí České televize si dokonce následně vypnula telefon.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:38 úterý 14. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      333
    • Super
      106
    • Tvl
      82
    • Haha
      61
    • Cože
      50
    • Sladký
      41