Šťára v „zavřeném“ podniku: V centru Prahy se bavilo 35 lidí, policie našla i drogy

Šťára v restauraci! V centru Prahy se tajně bavily tři desítky lidí v době, kdy měly být kvůli epidemii koronaviru všechny podniky už dávno zavřené zavřené. Policisté na ilegální akci rozdali pokuty za nenošení roušek, štěstí měli i na nález drog. Jednoho ze zákazníků pak zadrželi za drogovou trestnou činnost. Muži zákona pak varují, že s kontrolami rozhodně nepoleví.

„Kriminalisté zjistili, že se v jedné z restaurací ve Vodičkově ulici nedodržují omezující opatření a po nařízené zavírací době ve dvacet hodin se tam nachází několik desítek hostů,“ informoval mluvčí policistů Jan Daněk.

Personál v osm hodin večer uzamkl hlavní vchod a hosté se přesunuli do sklepních prostor, kde vesele pokračovali v zábavě. Když chtěl někdo ze zákazníků odejít, oslovil obsluhu, která ho nenápadně vyvedla zadním vchodem.

Přesně tímto vchodem se policisté do restaurace v úterý večer dostali a našli tam pětatřicet lidí, kteří pijí alkohol a ani vzdáleně nedodržují mimořádná protiepidemická nařízení.

„V jednadvaceti případech policisté uložili pokuty za nezakrytí dýchacích cest v celkové částce téměř jedenáct tisíc korun, v šesti případech zjistili neoprávněné přechovávání drog a na jednoho muže byl vydán příkaz k zatčení pro drogovou trestnou činnost,“ uvedl Daněk.

Provozovateli restaurace nyní hrozí pokuta až tři miliony korun.

Těm, kdo by si na podobné párty v budoucnu chtěli také užívat, policie vzkázala, že muži zákona budou teď v mnohem větší míře a s patřičným nasazením dohlížet na dodržování mimořádných nařízení. 

Je tak víc než pravděpodobné, že se hříšníci při takovém „potlachu“ policistů mohou klidně dočkat a provozovatel může počítat s hodně tučnou pokutou.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:45 pátek 12. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 39
  • 26
  • 23
  • 22
  • 22
  • 21