Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hlubuček a Gazdík mluvili o boji s korupcí a slibovali nápravu. Teď rozkládají stranu

    Petra Hlubučka detektivové viní z účasti na organizované zločinecké skupině a korupci. | foto: Facebook

    Měl být na třetím místě kandidátky STAN v podzimních volbách na pražský magistrát. Místo toho má náměstek primátora a starosta Lysolají Petr Hlubuček z ostudy kabát, ne-li celou skříň. Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) jeho a dalších deset lidí obvinili, důvodem má být podezřelé hospodaření pražského dopravního podniku. Dotyční jsou podezřelí z korupce a účasti na organizované skupině. Pojďme si připomenout, co Hlubuček a špičky Starostů v minulosti řekli a slibovali.

    „Hlavní město Praha vnímá boj proti korupci jako svoji prioritu. Jsme velmi hrdí na to, že vodohospodářské společnosti jdou příkladem ostatním městským firmám, neboť na certifikační audit pro získání ISO 37001 se připravuje i Pražská vodohospodářská společnost (PVS) a společně s PVK tak budou vytvářet účinný protikorupční štít,“ nechal se v listopadu 2020 slyšet náměstek primátora hlavního města Prahy Petr Hlubuček (STAN).

    „Velmi bych uvítal, pokud by se ustoupilo od připravovaného společného podniku. Není nic čistějšího než vypsat otevřenou soutěž, která prověří nejvýhodnější nabídku pro dopravní podnik,“ tvrdil v červnu 2020 Hlubuček, když přišla řeč na rozvoj a investice v areálu holešovického nádraží.

    Hnutí STAN slibovalo boj s korupcí, upřímnost a transparentnost. Náměstka pražského primátora Petra Hlubučka nyní detektivové viní z účasti na organizované zločinecké skupině a korupci.

    Právě okolnosti rekonstrukce místa v lukrativní části Prahy nyní prošetřují kriminalisté a starosta Lysolají figuruje mezi jedenácti obviněnými. Jsou podezřelí z korupce a účasti na organizované skupině.

    „Koalice ANO, ODS, ČSSD a Pirátů na Zlínském kraji dopouští předražené a korupční zakázky psané na míru konkrétním firmám aneb jak ukrást cca sedm milionů v Krajské nemocnici Tomáše Bati,“ uvedl místopředseda STAN Petr Gazdík na Twitteru loni v listopadu, když kritizoval zakázku zbourání prádelny, na jejímž místě má právě vzniknout nová interna.

    Zakázka na bourání byla vysoutěžena za jedenáct milionů korun, podle Gazdíka a dalších opozičních zastupitelů Zlínského kraje (včetně někdejšího lidoveckého hejtmana Jiřího Čunka) by šla prádelna zbourat za výrazně nižší částku, právě asi o sedm milionů.

    Petr Gazdík má teď hodně neklidné spaní.

    Loňský podzim byl vůbec bohatý na plamenná hesla, sliby a velké odhodlání.

    „Musí se také dořešit Národní sportovní agentura, protože to je dnes semeniště korupce bez náležité kultury,“ hřímal v říjnu Gazdík, který také slíbil všem měřit stejným metrem.

    „K Andreji Babišovi musí být nyní přistupováno se stejnou spravedlností jako ke každému jinému občanovi této země,“ doplnil tehdy místopředseda STAN.

    Petr Hlubuček už pod tíhou událostí posledních dní rezignoval, novou radní a náměstkyní primátora se stala starostka Slivence Jana Plamínková (STAN). Ta má přitom společnou minulost s dalším obviněným, někdejším parťákem Radovana Krejčíře Michalem Redlem. Kromě toho i ona má na svém kontě pár kontroverzních výroků.

    Náměstka pražského primátora a starostu Lysolají Petra Hlubučka (STAN) detektivové viní z účasti na organizované zločinecké skupině a korupci.

    „Pan Kunovský, šéf Central Groupu, má majetek v hodnotě deset miliard korun. Na webových stránkách této firmy jsem našla, že už Central Group postavil sedmnáct tisíc nemovitostí (tedy jestli to dobře chápu, míní tím rodinné domy a byty, dříve stavěli hlavně domky, teď už prakticky jen byty),“ pustila se před časem do největšího developera v Česku ve svém příspěvku na sociální síti.

    „Takže mi to vychází skoro šest set tisíc zisk z jednoho domku nebo bytu. Jen pro jednoho jediného člověka! To už se vůbec nedivím, že jsou byty tak příšerně drahé,“ vyjádřila se Plamínková ve svém původním facebookovém příspěvku, který ale následně po vlně sžíravé kritiky raději smazala.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:59 pondělí 17. října 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      55
    • Sladký
      7
    • Cože
      6
    • Trapas
      6
    • Super
      4
    • Tvl
      3