Nacpat si pupek, brouknout si s Kolářem a pryč z EU: Okamura zve na jarmark

Na Čechy se musí přes jídlo! Tomio Okamura, který kromě jiného proslul svými obědovými momentkami, na nichž opěvuje klenoty české závodní kuchyně, dobře ví, že jen plamennými hesly, strašením EU a migranty cenné body nezíská. Propojil proto předvolební agitku s kusem žvance, v tomto případě zaručeně domácím a s příběhem. Český jarmark láká nejen na tuzemské potraviny, ale i Petra Koláře a samozřejmě i šéfa SPD.

„Pozor. Termíny jarmarku SPD v 10 krajích, hraje živá hudba, moderuje známý moderátor, bude osobně přítomen Tomio Okamura a někde zazpívá osobně naživo hymnu SPD zpěvák Petr Kolář,“ láká Tomio Okamura na sociální síti.

„SPD vrátí kvalitní a levné potraviny do českých supermarketů. Přijďte ochutnat sami,“ láká šéf SPD, aniž by podrobněji vysvětlil, jak toho chce do budoucna docílit. 

Místo toho ladí na ublíženeckou notu a hájí Petra Koláře, který pro stranu nazpíval hymnu.

„Hon na zpěváka Petra Koláře, který zazpíval hymnu SPD, připomíná praktiky totalitních normalizačních médií. Ihned po zahájení kampaně SPD pro podzimní volby a zazpívání hymny zpěvákem Petrem Kolářem se objevily dehonestující články na jeho osobu,“ postěžoval si Okamura v souvislosti s novou hudební peckou.

„Je nutné útoky jednoznačně odsoudit. Zpěvák Petr Kolář, který pro naše hnutí nazpíval vlasteneckou píseň, se zachoval jako profesionál. Nazpíval píseň, jejíž text a melodie se mu líbí. Nic víc a nic míň,“ který situaci připodobnil k honu normalizačních kádrů na signatáře Charty 77.

Sympatizanti SPD u petičního stánku, kde se sbírají podpisy pro vystoupení z EU.

Bude zajímavé sledovat, kolik mu jarmark v kombinaci s nářkem a pozicí obětního beránka vynese politických bodů. Jídlo, jak známo, na české voliče platí, podobně jako vymezování se proti ostatním, kteří jen „škodí a závidí“, případně „zamlčují a lžou“.

Však se taky u petičních stánků, kde se SPD sbírá podpisy pro referendum o vystoupení z EU, tvoří „velké“ fronty. Někdy i několik lidí najednou! 

Navíc se Okamurovi povedlo něco nevídaného. Jeden ze stánků umístil před asijské bistro a také ho vyfotil, prestižní ocenění Czech Press Photo 2021 ho tedy jistě nemine.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:13 čtvrtek 25. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 108
  • 64
  • 14
  • 13
  • 10
  • 8