Soud s Kramným: Potvrzení nevěry! Monika měla sex na hotelu

  • Soud s Petrem Kramným sledoval Expres.cz on-line
  • Vypovídal milenec Moniky Kramné
  • Potvrdil, že spolu měli jednorázový sex na hotelu
Už po třetí byl ke Krajskému soudu v Ostravě předvolán údajný milenec Moniky Kramné. Dvakrát se nedostavil. Potřetí už ano! Co řekl o vztahu s manželkou Petra Kramného?

Nevěra manželky by měla být zásadním motivem, proč měl Petr Kramný spáchat to, z čeho je obžalovaný - vraždu manželky a dcery.

Slovák Ján Ryboň měl dnes u soudu říct, zda měl poměr s Monikou Kramnou. Tento klíčový svědek vypovídal v 10:00 a Expres.cz byl u toho on-line:

11:42 Soudní proces se odročuje na 26., 29. a 30. října 2015. Dnešní on-line končí, děkujeme za pozornost.

11:39 Rejžková předkládá další znalecký posudek z oboru zdravotnictví a soudního lékařství. Má být hotový do 8. 10. 2015. Soudkyně upozorňuje, že na to měla dost času, přesto ale návrhu vyhoví.

11:32 Kramný se ptá na ten jejich úlet. „Byl to prostě jednorázový úlet, stalo se,“ říká svědek. K tomu Kramný dodává: „Pokud k té nevěře vůbec došlo... Náš vztah byl pevný. Manželství a vztah byl pro ni důležitější než nějaká jednorázová aféra, která se pak už neopakuje. A chci k tomu jen říct, že když můžou být nevěrní chlapi, proč by nemohly být i ženy.“ Snaží se to najednou zlehčit, jakoby měl pro ni pochopení.

11:29 „Když vám volala, že má služební cestu, věřil jste jí?“ ptá se Kramný. „Bylo mi to divné,“ říká Ryboň.

11:27 Kramný se ptá na svou obligátní otázku: „Věřil jste všemu, co vám Monika řekla?“ Svědek odpovídá: „Teď už nevěřím.“

11:25

Kramný se ptá, kdo platil ten hotel? Svědek odpovídá, že neví.

11:20 "Když jste se setkali v tom Českém Těšíně, čí to byl nápad, odjet do toho penziónu?“ ptá se Režjková. „Byli jsme v té kavárně a Monika říkala, že tam nechce být, a že tady zná někde místo, že pojedeme tam,“ upřesňuje Ryboň.

11:19 Státní zástupce nemá dotazy. Ptát se bude Jana Režková.

11:17 Petr Kramný se u té části, že byla Monika vytížená, narovnal ve své židli a začal se smát, s úšklebkem pozoruje svědka, co dál řekne.

11:16 "Uvedl jste také, že vám řekla, že to doma „není ono“. Můžete to nějak rozvést?“ ptá se soudkyně. „Ano, říkala, že je nějak pracovně vytížená, že i Petr nějak moc pracuje,“ odpovídá Ryboň.

11:15 Svědek ale dneska řekl, že ty maily nečetl. Ve výpovědi říká, že je nakonec četl - po přečtení se k tomu má vyjádřit.

11:13 Expřítelkyně Ryboňovi říkala, že existují nějaké maily, ve kterých Kramný vyhrožuje. Prý je Monika měla a odmítla mu je dát přečíst.

Kramný v nich měl vyhrožovat, že si ho najde, a že ho zabije.

11:09 "Když jí Kramný volal, zkameněla jí tvář, úplně se změnila. Během sexů jí někdo volal 6x, Kramný z toho tak 3x - 4x,“ řekl svědek v přípravném řízení. Ryboň prý vycítil, že už jim to s Kramným neklape.

11:05 "Na diskotéce si užívala, tancovala s chlapama a tak dál,“ stojí ve výpovědi. „Na penzionu byla Monika strašně náruživá,“ popisuje dál Ryboň.

11:04 Ve výpovědi zaznívají další detaily:

„V autě se pokusila o orální sex, ale nebylo dost místa, prostě to nějak nešlo.“

11:03 Kramný se ušklíbl a nasadil ironický úsměv. Čte se výpověď svědka.

10:58 "Bylo vám nějak ze strany obžalovaného vyhrožováno?“ ptá se Gilová. „Osobně ne, nic jsem neslyšel nebo nečetl,“ řekl Ryboň.

10:56 "Pak jsme si ještě sem tam psali nebo volali. Neví, kdy přesně, o nic nešlo - jen, jak se máme, že máme hodně práce a tak dále,“ říká svědek.

10:54 "Byli jste dále ještě v kontaktu telefonicky, mailem nebo jinak?“ ptá se soudkyně. „Jednou mi psala, že má služební cestu do Žiliny. Pak mi volala, že neví jak se tam dostat. Ptala se mě, kde se odbočuje na Žilinu,“ říká Ryboň. Kramný se směje, píše něco na papír a ukazuje to Rejžkové.

10:52 Soudkyně: „Žádala vás o něco?“

Svědek: „Říkala mi, ať to zapřu, myslím, nepamatuju si přesně. Prosila mě o radu, co má dělat. Chvíli vzlykala, chvíli křičela, že ji někdo strašně zklamal a nemůže nikomu věřit.“

10:51 Volala mu z jiného čísla, ani nevěděl, že to je Monika.

10:48 Soudkyně: „Jak se chovala Monika k rodině, ke Klárce, a jak „Klárka k ní?“ „Byla normální žena, Klára pro ni byla všechno na světě. Chovala se normálně, až na jeden krach.

Jednou mi volala, nebylo jí moc rozumět, brečela a křičela, říkala, že Petr na něco přišel,“ říká milenec Moniky.

10:47 "Když jste byli na tom penzionu a pan Kramný Monice volal, jak na to reagovala?“ ptá se soudkyně. „Úplně se jí změnil hlas, jako by přešla do jiné dimenze. Uklidnila se, pevným hlasem řekla, že je všechno v pořádku. Ty hovory byly strohé,“ odpovídá svědek.

10:45 Kramný sedí s tradičním pokerfacem, opřený v židli, opírá si hlavu. Občas několikrát rychle zamrká, nervózně se usměje nebo zacvičí s obočím.

10:44 Později se s Kramnými náhodou potkali v obchodním centru, on tam tehdy byl ještě s tou přítelkyní Denisou na nákupu.

10:43 Během „intimního poměru“ Monice volalo několik lidí.

10:42

"Potom jsme šli na pokoj a měli intimní poměr,“ líčí nevěru Moniky Kramné svědek.

10: 40 "Potkali jsme se pak ještě jednou v Českém Těšíně, byli jsme v nějaké kavárně a Monika potom chtěla jít někam jinam. Navigovala mě do nějakého penzionu půl hodiny od Těšína,“ vzpomíná svědek s tím, že se během rozhovoru rozhodl, že vztah s tehdejší přítelkyní ukončí.

10:38 Ryboň říká, že se v té době rozcházel s přítelkyní a potřeboval se od ní odstěhovat.

10:37

„Monika potom prý říkala, že jen byla v náladě a nemělo se to stát. Tak jsme to nějak nechali být,“ říká svědek.

10:36 Soudkyně chce upřesnit, kdy to bylo, a proč byl v té Ostravě. Bylo to v roce 2009, dozvídá se. Kramný sedí a pozorně poslouchá.

10:35 "Jednou jsem byl v Ostravě a psali jsme si, potom jsme spolu jeli do Karviné,“ říká svědek s tím, že on ji vezl a Monika po něm „vyjela“. On se tomu však bránil.

10:33 Poté si s Monikou vyměnili pár SMS zpráv o tom, jak se mají. V té době už měl Ryboň problémy ve svém tehdejším vztahu.

10:32 "Číslo na Moniku jsem dostal potom někdy, když jsme se měli potkat na diskotéce a já nevěděl, kde to je,“ vzpomíná svědek.

10:31 Později spolu byli i na nějaké chatě Kramných.

10:30 Ryboň říká, že po té svatbě byl i u nich doma. Jeho tehdejší holka měla babičku v Karviné, tak se zastavili i u nich, normálně se nějak bavili, o běžných věcech.

10:28 "Potkali jsme se s rodinou Kramných, respektive s Monikou, v létě v roce 2009 na svatbě Cieslarových,“ začíná svědek svou výpověď.

10:25 Místo státního zástupce Víta Legerského je tu dnes Jaroslav Jurka.

10:21 Kramný zatím nasadil svůj standardní výraz a mírně se usmívá. Uvidíme, zda mu úsměv neztuhne, až svědek začne s výpovědí.

10:17 Dobrá zpráva! Údajný milenec Moniky Kramné na sebe nechal čekat, ale nakonec do Krajského soudu v Ostravě dorazil.

Údajný milenec Moniky Kramné dorazil k soudu.

10:09 Svědek Ján Ryboň zatím nedorazil. Čeká se na něj.

9:58 Rodiče Petra Kramného čekají na chodbě. Na místě je už i soudkyně Gilová a shání se po svědkovi. Nikdo neví, zda už dorazil nebo ne.

Soudní proces se odehrával i ve středu. Vypovídala žena, která byla se svou vnučkou ve stejné době v hotelu Titanic Palace a znalec, který měl být „trumfem“ Kramného obhájkyně Jany Rejžkové.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:50 pátek 22. ledna 2016. Anketa je uzavřena.

  • 14
  • 13
  • 10
  • 10
  • 9
  • 8