Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Christiane prosila o život, nůž prošel skrz ni a zasáhl dceru. Hrozné detaily Somálcova řádění

    Tři ženy zavraždil, sedm dalších lidí zranil, pět z nich vážně. Tak vypadá hrozivý účet řádění čtyřiadvacetiletého Somálce, který v obchodním domě v německém Würzburgu zuřivě bodal do lidí a podle svědků přitom křičel „Alláhu akbar“ (Alláh je velký). Z výpovědí o tom, jak probíhaly poslední chvíle života obětí somálského zbabělce, mrazí v zádech.

    Rukou čtyřiadvacetiletého migranta, který do Německa přišel v roce 2015 s tím, že uprchl před teroristickou organizací aš-Šabáb, zemřela i čtyřiadvacetiletá Steffi W.

    Mladá žena, kterou okolí popisuje jako věčně veselou, ve Würzburgu žila s přítelem. Za několik málo hodin se měla zúčastnit svatby své nejlepší kamarádky a jít jí za družku. Ve chvíli, kdy na vraha narazila, si právě šla vybrat šaty.

    Podle očitých svědků Somálec Steffi několikrát bodl. Ještě několik chvil žila, vyběhla z obchodního centra a následně se zhroutila na tramvajové koleje. Tam vykrvácela.

    Kamarádka Steffi se rozhodla svatbu zrušit. Všichni z jejího okolí teď truchlí.

    Těžko uvěřitelně pak zní příběh další oběti, devětačtyřicetileté učitelky Christiane H. Ta na útočníka narazila společně s teprve jedenáctiletou dcerou. Somálský migrant neměl slitování, zaútočil na obě.

    Lidé u obchodního centra ve Würzburgu zapalují svíčky.

    Christiane ukázala ohromnou odvahu a svou dceru zalehla, aby ji ochránila. Vrah do ní začal bodat a podle serveru Merkur.de nůž prošel skrz matčino tělo a zasáhl i malou dívenku.

    Když pak Somálec přestal, Christiane ještě žila. Podle svědků začala křičet, že ještě nechce zemřít. Bohužel ale nakonec bodným zraněním podlehla. Jedenáctiletá dcera Akines byla s vážnými zraněními převezena do nemocnice, naštěstí ale přežila.

    U obchodního centra ve Würzburgu vzniklo pietní místo.

    Za neuvěřitelnou odvahu teď lidé oceňují i třetí oběť, kterou je čtyřiaosmdesátiletá důchodkyně Johanna H. Ta mohla z místa činu utéct, namísto toho se rozhodla pomoci Christiane a Akines. 

    Vrhla se na útočníka a snažila se ho odstrčit, aby mohla jedenáctiletá dívenka utéct. Somálec se vrhl i na ni a zasadil jí několik bodných ran do krku. 

    Německá policie nyní vyšetřuje, zda řádění migranta lze kvalifikovat jako teroristický útok. Kromě údajného křiku „Alláhu akbar“ měl muž v nemocnici o svém činu hovořit jako o džihádu.

    Vraha také nyní zkoumají psychiatři a zjišťují, zda byl při činu příčetný. Podle toho půjde buď na léčení, nebo za mříže. Aktuálně je obviněn z trojnásobné vraždy, pokusu o vraždu a úmyslného ublížení na zdraví.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 28. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      108
    • Trapas
      19
    • Cože
      17
    • Haha
      11
    • Super
      7
    • Sladký
      7
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...