Bohuslav Sobotka: „S manželkou jsme přátelé, ale už ne partneři!“

Ve čtvrtek oznámil premiér Bohuslav Sobotka odluku od manželky Olgy (36). Okamžitě se vyrojilo množství spekulací, co za jejich nečekaným rodinným rozkolem vězí. Může za to politika, nebo dokonce někdo třetí? Na tyto a jiné otázky odpověděl premiér deníku Blesk!

Manželé Sobotkovi se vlivem životních událostí a velké časové zaneprázdněnosti, která je v rodinách vrcholných politiků pochopitelná, postupně odcizili. Ačkoli si nadále lidsky rozumí, z jejich vztahu postupně vymizela jiskra. Z toho důvodu se rozhodli pro rozluku manželství.

„Dohodli jsme se, že to, co je realitou, oznámíme veřejně. Nebudeme fungovat jako životní partneři, ale budeme fungovat jako milující rodiče našich dětí. To znamená, že se budeme společně soustředit na péči o ně, ale budeme fungovat jako dva autonomní lidé,“ uvedli pro Blesk.

Protože jde však o výsledek zralé úvahy a nikoli impulsivní rozhodnutí, není situace ohledně jejich rozluky nijak vyhrocená a s rozvodem tak pár nijak nespěchá.

„V tuto chvíli nepodáváme žádost o rozvod. Dohodli jsme se na modelu, jenž je obvyklý i v jiných rodinách. Chci se nyní plně soustředit na svoji práci, své pracovní projekty má i manželka. Pokud se nám tento model osvědčí, dalším logickým krokem může být i rozvod. Ale to v tuto chvíli nechceme řešit,“ uvedl Sobotka.

V průběhu léta se tak premiér plánuje od rodiny odstěhovat do vlastního bytu. Vše však probíhá v poklidu a jak Sobotka i jeho žena zdůrazňují, za rozkolem není nikdo třetí.

„Musím přiznat, že enormní pracovní vytížení, zejména v posledních třech letech, dalo našemu vztahu velkou ránu. Zjistili jsme, že žijeme vedle sebe a nikoliv spolu a že jsme překročili hranici, kdy některé věci nelze vrátit zpět. Zůstali jsme přáteli, ale nejsme už partnery. To hlavní, co nás dnes spojuje, jsou naše děti,“ sdělil premiér.

Těžkou situaci Bohuslav Sobotka očividně zvládá s grácií a klidem. A to je něco, co se v dnešní době hned tak nevidí. Kdyby své rodinné problémy každý řešil takto čistě a důstojně, žilo by se všem na světě jistě mnohem lépe.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:39 sobota 7. října 2017. Anketa je uzavřena.

  • 9
  • 9
  • 7
  • 5
  • 4
  • 3