Kamarádka dívky mrtvého horolezce: O cestě do hor nikomu neřekla a přestala se ozývat

Tragická smrt českého horolezce Ondřeje v novozélandských horách byla podle všeho nehodou. Přesto je v případu několik podivností. Jeho přítelkyně Pavlína, která přežila a měsíc čekala na záchranu, podle známých na sociálních sítích o všech svých dobrodružstvích informovala. S nebezpečnou cestou se ale nepochlubila.

„Pavlína všechno dost podrobně mapuje na Facebooku, pravidelně tam dává fotky, kudy chodí,“ řekla Blesk.cz nejmenovaná známá Pavlíny P., přítelkyně Čecha, který zemřel v horách na Novém Zélandu.

O výpravě na stezku, která je považována za nebezpečnou, ale navzdory svému zvyku nikomu neřekla.

I kvůli tomu pak Pavlína čekala skoro měsíc na záchranu v horské chatě. Vysílačku nebyla schopna zprovoznit kvůli anglickému návodu, kterému nerozuměla. Podle jejích přátel je ale žena manuálně zručná.

Pavlína P. v Jeseníkách.

„Když jela na kolo, uměla si ho i sama opravit, na to byla šikovná,“ řekla také pro Blesk.cz jiná kamarádka, která řekla, že Pavlína byla vášnivá dobrodružka.

Pavla podle známých vyrážela sama klidně i na 70 kilometrové túry do hor. Stejně tak Ondřej nebyl zrvona zelenáč. Přes své zkušenosti ale na tuhle osudnou cestu pár vyšel bez lavinového vyhledávače a podcenil podmínky i zrádnost počasí.

Výsledek je tragický.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:45 neděle 25. prosince 2016. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 10
  • 8
  • 8
  • 7
  • 7