Smrt dvou dětí pod koly popelářského vozu: Matka dcery nepřipoutala. Může za to OSPOD?

Smrt matky a dvou dcer (†4 a †6) v autě rozdrceném pod koly popelářského vozu na silnici č. 13 otřásla celou zemí. Matka zabila sebe a dvě děti ze msty k jejich otci, tvrdí její dcera Mája a nahrála své mrazivé vyznání na Facebook. Policie nehodu vyšetřuje jako zabití z nedbalosti a úřady si tento tragický spor o děti přehazují jako horký brambor. Přitom se objevila klíčová svědectví části rodiny a přímých svědků z místa havárie.

Muž, který se mezi prvními pokoušel obětem pomoci, potvrdil, že ani jedno z dětí na zadních sedačkách vozu nebylo připoutáno. To mělo za následek fatální následky střetu osobního auta s popelářským vozem.

„Sedačka byla připevněna v autě, ale dítě v ní nesedělo. Druhé dítě bylo zaklíněno za sedačkou řidičky a nevypadalo připoutané,“ řekl FTV Prima přímý svědek tragédie, jenž se pokoušel děti oživovat masáží srdce a umělým dýcháním.

Podle experta je téměř vyloučené, že by se pásy sedačky nárazem přetrhaly. „Jsou dvě možnosti. Buď byly děti nepřipoutané už před jízdou, nebo byly pásy sundány během jízdy,“ sdělil dopravní expert Roman Budský. 

Kdyby byly děti připoutané, šance na jejich přežití by byla nepochybně mnohem vyšší, protože zadní část vozu nebyla nárazem tolik zdevastována.

Policie případ, který je obestřen mnoha spekulacemi, už komentovat nechce. Nyní začíná válka o výklad, protože tato tragédie nemůže nechat chladným nikoho. Ve svém důsledku může ovlivnit i pozici ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové, do jejíž gesce OSPOD (sociálka) spadá. Ten v této kauze zatím selhává.

Úřady totiž s kontrolou případu vyčkávají.

Prosíme, pomozte!

Fakta jsou tato: K neštěstí došlo v den, kdy se matka dozvěděla, že jsou její dcery svěřeny do péče otce. V rámci soudního sporu se snažila přesvědčit úřady, že ji fyzicky týral a obě dcery zneužíval. Soud jí neuvěřil.

Obvinění sociálky z podílu na smrti obou dětí jsou zcela zásadní: Mája i otec obou dětí opakovaně a doložitelně prosili úřad, aby děti ochránil, že je jejich matka psychicky narušená.

Nevíme, jak často posílala svému novému partnerovi SMS vzkaz: „Miluji tě.“ Ten den ho poslala.

Konec světa

Možná ani nešlo o nějakou psychickou poruchu, ale o „obyčejnou“ hysterii. Matka měla možná jediný cíl, vyhrát soud. Zřejmě nebyla schopna připustit, že je možné se s otcem dohodnout.

Soudní „prohra“ pro ni tak neznamenala jen další schod, ale tragédii. Možná osudovou tragédii.

Popelářský vůz nešlo přehlédnout, zatáčka to byla tak mírná, že šlo skoro o rovinu. Měla spoustu času rozmyslet se, co udělá. V onen osudový den, kdy ji – z jejího úhlu pohledu – úřady připravily děti.

Zatím jsou to spekulace a teorie.

Co ale víme nyní, je, že úřady fatálně selhaly! A jejich lhostejnost pokračuje dál. 

Ticho, musíme počkat!

„Pokud budou informace nabíhat, máme prodloužený víkend, mohu vyzvat kraj, aby nechal celou záležitost prošetřit,“ takto reagovala ministryně práce a sociálních věcí Maláčová ještě v neděli večer.

Kdo si myslel, že se v úterý po prodlouženém víkendu začne s vyšetřováním případu, ten se mýlil. Úředníci setrvávají ve svém liknavém přístupu a vymlouvají se na policii.

Ministerstvo chce počkat na vyšetřování, které se může protáhnout na několik měsíců, protože bude velmi obtížené dokázat, že matka bourala s úmyslem zabít svoje děti.

V posledních měsících případ spadal pod sociální pracovnice ve Frýdlantu. Ty se ovšem odvolávají na radnici a OSPOD, který si od nich vyžádal podklady pro soud. Magistrát se ale ke kontrole také nechystá, prý se musí počkat na závěr policejního vyšetřování. Také krajský úřad čeká na šťouchanec – asi z ministerstva – a prošetřovat nic nebude.

Jen špička ledovce

Tento děsivý případ je jen špičkou ledovce. Chyba není v jednom rozhodnutí jednoho úřadu v severních Čechách. Celý systém je špatně.

Matky v boji o děti zneužívají úřadů, když při rozvodovém řízení beztrestně obviňují otce dětí ze zrůdných činů, jako je pohlavní zneužívání dětí. Je to další „vyšší“ stupeň udání z domácího násilí.

„Ze své praxe vím, že 95 procent žen si svá obvinění vymýšlí,“ říká klinický psycholog PhDr. Vladimír Fiedler.

Děti jako zbraň

Není to tak dlouho, co Českem otřásl děsivý případ, kdy Romana Zienertová (44) zavraždila všechny své děti. Davídka (†8) a Romanku (†2 měsíce) udusila a Elišku (†5) s Lukáškem (†2) ubodala. Pak se pokusila o sebevraždu. Při výslechu vypověděla, že se chtěla pomstít otci dětí, který ji opustil.

Sociálka je v drtivé většině případů na straně matek, nehledě na okolnosti, často je jedno, zda jde o narkomanky, prostitutky, nebo psychicky narušené ženy. Vše se odehrává výhradně pod praporem „svatého“ spojení matka = dítě.

Miliardy v luftě

„Chovají se jako podle nějaké brožury, nějakého manifestu, jsou jako fašistky. Vejdete k nim do kanceláře, jsou milé, přátelské, ale pak vás ‚zaříznou‘. Bojují za matky, děti jsou jim ukradené. Je to jeden velký podvod,“ říká jeden z mnoha tátů, které OSPOD připravil o právo na výchovu dětí.

Sociální pracovnice tvoří 90 procent osazenstva OSPODu. Podle pozorovatelů do případů projektují svá osobní traumata a prohry.

Na předpoklad „svatého spojení“ jsou nabaleny stovky neziskových organizací, různých odborníků a poraden, které inkasují od státu stovky milionů ročně. Vše je postaveno na pouhém zdání, že se masově odehrává cosi jako domácí násilí.

Odstrašující zkušenosti s OSPODem popisuje dcera ve videu, která natočila se záměrem vyvolat celospolečenskou diskuzi a upozornit na ukrutnou neschopnost odpovědných úředníků. 

„Berte, prosím, tohle video jako varování, jako zprávu pro všechny lidi a otce, že tato tragická událost by měla být ukázkový a odstrašující případ toho, kam až může dojít neschopnost OSPODu, který se má starat o nejlepší zájmy dětí a místo toho se stará jen o zájmy matek,“ varuje dívka ve videu a říká, že nehoda její matky byla záměrná.

Lež jako zbraň

„V naší sexuologické agendě znepokojivě přibývá případů, kdy se obvinění z pohlavního zneužívání, vznesené s minimem reálných důkazů, stává prostředkem k vyloučení styku obviněného otce s dítětem,“ uvedl na nedávné konferenci v Praze sexuolog Jaroslav Zvěřina.

Ženě, která křivě obviní manžela z pohlavního zneužívání, nehrozí žádný trest. Pokud má smůlu, dostane podmínku. Mezitím než se vše vyšetří, si však u ní dítě „zvykne“, což je argument k vyloučení křivě obviněného táty z výchovy.

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

100 dětí denně

Jde o obrovský celospolečenský problém, který se týká 30 tisíc dětí ročně v rámci sporů o opatrovnictví: 29 tisíc z nich je svěřeno do péče matek. Tím jsou děti nejen připraveny o otce, ale také z nich kvůli výlučně materialistickému prostředí vyrůstají jiní lidé, než kdyby tyto děti vyrůstaly v normální rodině.

Jen pro představu, tato strašlivá proměna se týká přibližně 100 dětí denně, což je pět školních tříd. Důsledky nese již tato generace a plně padnou na tu další.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:46 středa 26. února 2020. Anketa je uzavřena.

  • 75
  • 72
  • 48
  • 47
  • 44
  • 41