Exkluzivně: Víme, kdo řídil skútr, který zabil Simonu. Mladík je přítelem dcery dvou celebrit

Za pár dní to bude měsíc, co na Orlíku po tragické nehodě zemřela osmnáctiletá Simona. Podle informací Expres.cz měl na skútru sedět devatenáctiletý mladík z Prahy, který randí s dcerou dvou českých celebrit.

Léto, prázdniny a nová láska. To všechno v jediné vteřině nenávratně zmizelo na hladině Orlické přehrady. Teprve osmnáctiletou Simonu J. zde v neděli 10. července zabil mladík na vodním skútru.

Spolu s dalším spolujezdcem se srazil s pramicí, na které se Simona plavila se svým přítelem.

Dívka utrpěla těžký úraz hlavy. Po rychlém transportu vrtulníkem do nejbližší nemocnice svým zraněním bohužel podlehla. Její přítel skončil v nemocnici.

Neštěstí na Orlíku vyšetřuje policie a i po čtyřech týdnech je na něho uvaleno přísné informační embargo. Redakci Expres.cz se ale podařilo zjistit identitu jednoho ze dvou pravděpodobných viníků nehody.

Má jít o devatenáctiletého mladíka s iniciály Ch.S. z Prahy, který se často rekreuje na jednom z kempů Orlické přehrady, kde má jeho rodina karavan. Skútr měl prý jen pár dní.

Podle informací redakce navíc tento mladík randí s dcerou herce Richarda Genzera a muzikálové zpěvačky Lindy Finkové Viktorií.

Expres.cz se zeptal přímo Finkové, zda jde o přítele její dcery. „Já se k tomu teď nemůžu vyjadřovat,“ odpověděla Finková na dotaz redakce s tím, že je případ v šetření policie.

Dcera Finkové a Genzera randí s mladíkem více než rok a společně se ukazují na oficiálních akcích, kam většinou doprovází svou matku.

Smrt Simony změnila pravidla na přehradách

Tragédie se stala zhruba rok poté, co se změnila pravidla pro rekreační plavbu a menším plavidlům - poprvé i skútrům - se povolil vjezd na dříve zakázané vodní plochy. Navíc bez horního limitu rychlosti jízdy.

Nehoda tak rozvířila otázku bezpečnosti na vodních plochách, kde mohou jezdit lodě bez rychlostního omezení.

Jak informovala ČTK s odvoláním na dopis, který Ťok poslal na konci července premiérovi Bohuslavu Sobotkovi, kvůli ochraně plavců vznikne na vodních nádržích Orlík a Slapy celkem 16 ploch vymezených pro koupání.

Do těchto ploch nebudou smět vjíždět motorová plavidla. V okolí ploch se navíc budou moci pohybovat maximálně desetikilometrovou rychlostí.

Ministr Ťok svým krokem reagoval na vlnu kritiky, která se zvedla po tragédii na Orlíku, při níž zemřela osmnáctiletá Simona J.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:02 úterý 6. prosince 2016. Anketa je uzavřena.

  • 91
  • 49
  • 24
  • 23
  • 20
  • 20