Místo Zakynthosu návrat do Brna! Porucha letadla zkomplikovala Čechům start dovolené

Letadlo společnosti Smartwings se muselo vrátit kvůli problémům s podvozkem. | foto: Profimedia.cz

Pekelný začátek dovolené čekal na Čechy, kteří dnes z Brna vyráželi na řecký Zakynthos. Letadlo společnosti Smartwings se totiž kvůli technické závadě muselo krátce po vzletu vrátit. Mluvčí společnosti každopádně ujistila, že bezpečnost cestujících ohrožena nebyla. Po návratu mělo být vypraveno náhradní letadlo, to ale nabralo zpoždění!

Mnuli si ruce, jakou budou mít pohodovou dovolenou. Mimo prázdniny, kdy už v dovolenkových destinacích bývá klid. Jenže nakonec Čechy cestující na řecký ostrov Zakynthos čekal hodně nepříjemný start pozdních letních radovánek.

Nedlouho poté, co letadlo společnosti Smartwings vzlétlo, se totiž muselo zase otočit a znovu přistát v Brně. Podle informací Expresu se jednalo o problémy s podvozkem, což následně potvrdila i mluvčí společnosti Vladimíra Dufková.

Zdůraznila však, že šlo o letadlo kanadské společnosti, která pro Smartwings zajišťuje část letů z Brna.

„Po vzletu se u letadla smluvního partnera kanadské letecké společnosti objevila signalizace polohy nezasunutého podvozku a posádka se rozhodla v souladu s bezpečnostními postupy pro návrat zpět na letiště v Brně,“ popsala Dufková.

Zároveň dodala, že nedošlo k ohrožení cestujících.

Letadlo následně zamířilo na technickou prohlídku a pro cestující bylo připraveno náhradní. 

Jeho odlet se měl konat ve 12:30, jenže jak Expresu popsal jeden z pasažérů, nakonec si lidé museli ještě zhruba další hodinu počkat.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:53 středa 8. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 41
  • 40
  • 38
  • 35
  • 35
  • 35