Fotbalový chuligán nebo hvězda Playboye: Kdo jsou členové Slušných lidí?

Přerušili kontroverzní divadelní hru Naše násilí a vaše násilí, kde Ježíš znásilňuje muslimku, a teď o nich mluví celá země. Co jsou ale aktivisté z hnutí Slušní lidé zač? Podle mnohých extremisté, neonacisté a chuligáni z brněnské skupiny Johny Kentus Gang! Pojďme si některé z nich představit.

Členů mají pár desítek, třeba na Facebooku je však podporují tisíce lidí. Hnutí Slušní lidé, které vzniklo v roce 2016, si klade za cíl bojovat s migrací, multikulturalismem či levicovým uskupením Žít Brno, které považují za úhlavního nepřítele.

Všichni je mají za neonacisty či alespoň příznivce krajní pravice, oni se ale takovému označení brání. Na Ministerstvo vnitra ČR Slušní lidé dokonce podali žalobu za to, že je ve zprávě označilo za extremisty. Přitom když se zaměříme na jednotlivé členy, je zřejmé, na čí straně se pravda nachází.

Zdeněk Pernica

V čele hnutí Slušní lidé stojí na politika krajně kontroverzní muž Zdeněk Pernica.

Pernica je trojnásobným mistrem Česka v kickboxu. Svůj um ovšem, alespoň dříve, nepředváděl zdaleka jen v ringu. Patří totiž k hlavním postavám brněnské chuligánské scény a její hlavní skupiny Johny Kentus Gang (JKG). Ta byla aktivní především v devadesátých letech a nikdy se netajila svojí náklonností k neonacismu.

Zdeněk Pernica je předseda hnutí Slušní lidé.

Z rozhovoru s jedním z členů JKG pro server Hooligans.cz například můžeme vyčíst, jak k zábavě skupiny patřilo „rozpoutávání pekla v ulicích Brna“. V praxi to znamená, že členové naháněli apolitické skinheady, příznivce hnutí Antifa a „podobnou chamraď“. Řada chuligánů dokonce skončila za mřížemi za propagaci nacismu.

A členové hnutí Slušní lidé nejsou s chuligánskou skupinou spojeni pouze minulostí, naopak se k ní hrdě hlásí i nadále. V rámci akce Ukliďme Česko například uspořádali „Jarní komunální gruntování“ (zkratka JKG).

Pernica je známý láskou k bojovým sportům

Za zmínku stojí i fakt, že Zdeněk Pernica v politice nezkouší prorazit poprvé. Před založením Slušných lidí v krajských volbách kandidoval za uskupení kontroverzního politika Miroslava Sládka, který se protestu proti hře Naše násilí a vaše násilí zúčastnil také. Spolupráci ale rozvázali kvůli sporům o financování kampaně.

Radek Pokora

Jedním ze zakladatelů Slušných lidí je i muž jménem Radek Pokora. Ten je oficiálně veden jako místopředseda, on sám však tvrdí, že už tuto pozici kvůli názorovým neshodám nezastává. 

Ve skutečnosti hnutí minimálně velmi otevřeně podporuje a byl to právě jeho syn, kdo třicítce členů doplácel lístky na představení.

Pokora je taktéž příznivcem bojových sportů, zároveň platí i za experta v boji s nožem. Dokonce založil školu a napsal dvě knihy a příručku, která nese název Jak vyhrát rvačku.

Kromě toho také v devadesátých letech přispíval do brněnského časopisu Pochodeň, kde nechával otevřený průchod svým antisemitským myšlenkám a neváhal ani popírat holokaust. Za své texty dostal dokonce roční podmínku.

Radek Pokora vzdělává lidi, jak se mají prát s nožem.

Kromě toho byl podle některých informací odsouzen za trestné činy z nenávisti, to ovšem Pokora odmítá. 

„Stál jsem jen před soudem kvůli rvačkám a ublížení na zdraví, jako každý mladý chlap, který nesedí u počítače. Jestli napíšete, že jsem byl odsouzený, podám si vás,“ vyhrožoval dokonce nedávno redaktorce MF DNES.

Ivo Crhák, Viktor Hell

Dalším z „Pernicových mužů“ je Ivo Crhák, další místopředseda hnutí. Ten dříve hrával hokej za brněnskou Kometu, nyní se věnuje bodybuildingu a zjevně se zabývá i chovem bojových plemen psů.

Ivo Crhák byl nadějným hokejistou, teď dohazuje hlídače do brněnských barů.

Společně navíc provozují bezpečnostní agenturu, která dohazuje vyhazovače do brněnských klubů a barů. Agentura nese název Gauny Security, podle Pernicovy přezdívky odvozené od slova gauner.

Druhým místopředsedou Slušných lidí je pak kulturista a osobní trenér Viktor Hell.

Sexy Michaela

A opomenout nesmíme ani vlajkonošku Slušných lidí Michaelu, o které jsme vás informovali nedávno.

Hnutí Slušní lidé má ve svých řadách neuvěřitelnou sexbombu.

Na její minulosti je bezesporu nejzajímavější to, že stála modelem fotografům pánských časopisů Playboy, Maxim či Hustler. Alespoň to uvádí na svém instagramovém účtu, který zdobí jedna hanbatá fotografie vedle druhé.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:01 neděle 30. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 48
  • 22
  • 13
  • 11
  • 8
  • 8