Útok kyselinou na Slovensku: Adrianina dcera se zhroutila, vraždil expřítel?

Od pátečního rána řeší slovenští kriminalisté obzvláště brutální případ vraždy. Adriana (†39) z jihoslovenského města Nové Zámky jako každé ráno venčila svého psa. Zčistajasna k ní přiběhl zatím neznámý útočník a polil jí tvář kyselinou. Žena si i přes obrovské bolesti dokázala přivolat pomoc. Pár hodin poté ale v nemocnici svůj boj o život prohrála. Objevily se hlasy některých svědků, které naznačují, že se mohlo jednat o velmi dobře promyšlený čin. Mstil se takto snad Adrianin expřítel?

Podle slovenského deníku Nový Čas pachatel na Adrianu čekal skrytý za jedním z okolních domů. V ruce měl plechovku, ve které byla kyselina.

Muž měl na sobě černou bundu a na hlavě kšiltovku, nejspíše proto, aby ho nikdo nepoznal. Čekal na svou oběť. Když uznal, že je čas k útoku, vyběhl k Adrianě a bez sebemenšího zaváhání jí polil tvář kyselinou.

Už z tohoto popisu to vypadá, že nešlo o žádnou náhodu, ale je zřejmé, že útočník dobře věděl, na koho útočí.

K incidentu se nyní vyjádřila Adrianina známá, která pod zárukou anonymity promluvila o tom, že oběť měla problémy se svým expartnerem.

„S nikým se zde nekamarádila, nežila tu dlouho. Problémy jí ale dělal její bývalý přítel z Komárna. Měli předtím spolu i nějaké podnikání, rozešli se ve zlém a prý na sebe podávali i trestní oznámení. On se nikdy nesmířil s rozchodem,“ řekla Adrianina známá s tím, že toto mohl být motiv.

S verzí, že se takto Adrianě chtěl pomstít její expřítel, pracují i slovenští kriminalisté. Bližší informace však neposkytli.

Zmíněný Adrianin expřítel se prý v místě svého bydliště už několik dní nenachází. Někteří svědci říkají, že na Adrianu ale neútočil její bývalý partner, ale naprosto neznámý muž. Je prý možné, že šlo o „útok na objednávku“.

„Ona nedokázala označit útočníka, nedokázala ani říct, jestli to byl muž, nebo žena. Záchranáři ji svlékli a naložili do sanitky a už tehdy se jí začalo špatně dýchat,“ popsal páteční událost jeden ze svědků.

Adriana v Novým Zámcích nežila sama. Bydlela s ní ještě devatenáctiletá dcera Lucia, která se z vraždy své matky velmi těžko vzpamatovává. Největší oporu má ve své babičce.

Na snímku je Lucia, devatenáctiletá dcera zavražděné Adriany.

Podle dostupných informací měla Adriana se svou dcerou jeden čas žít i v Americe. Měly spolu vynikající vztah. Lidé, kteří Adrianu znali, ji popisují jako velmi milou a příjemnou ženu.

„Byla velmi krásná, někdy jsem si ji pletl s dcerou,“ svěřil se jeden z místních pejskařů, který Adrianu pravidelně potkával.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:22 úterý 13. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 22
  • 15
  • 15
  • 14
  • 11
  • 10