Na Slovensku řádí epidemie syfilis, šíří se hlavně mezi Romy

Východní část země našich slovenských sousedů sužuje těžko uvěřitelný jev. Šíří se tam syfilis jako ve středověku. Nebezpečnou pohlavní chorobu šíří prostitutky, a to především romského původu. Co je nejvíce šokující, že se jedná nezřídka i o náctileté dívky pod zákonem.

Syfilis, dříve známá také jako příjice, je sexuálně přenosná choroba, která sužuje východní Slovensko a své epicentrum má ve městě Trebišov. Právě tam se totiž koncentrují mladé romské prostitutky, které chorobu šíří. Podle některých údajů je koncentrace nakažených až šestnáctkrát vyšší než jinde v zemi.

Otřesný stav popisuje reportáž televize Markíza, jejíž tým situaci sledoval několik dní přímo na sídlišti malého města. Kromě toho, že jsou tamní prostitutky v drtivé většině infikované, není výjimkou narazit na nezletilé Romky z přilehlých osad nabízející své tělo.

A nejde jen o šestnáctileté a sedmnáctileté dívky na prahu dospělosti, ale bohužel i o výrazně mladší. Není problém narazit na čtrnáctiletou nebo dokonce i dvanáctiletou.

U těch mladších často funguje nabídka přes jejich rodiče, kteří se bojí úředního postihu, a proto dívku přivedou až k ověřenému vážnému zájemci o pohlavní styk s dítětem.

Místní policie prý dětskou prostituci nereflektuje, ale práce novinářů v terénu ukazuje něco jiného. Zdravotní rizika pro dívky jsou jak duševního charakteru, tak v případě zanedbání neléčené syfilitidy dochází k poškození orgánů, demenci a dokonce i smrti.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:48 pondělí 10. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 46
  • 18
  • 12
  • 10
  • 9
  • 7