Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Ostuda střídá ostudu! Země ovládaná mafiány a věštci? Slovensku nemají Češi vůbec co závidět

    Dobroslav Trnka byl nyní zatčen a rozplétání chapadel mafie na Slovensku tak dále pokračuje. | foto: ČTK

    Muž z mafiánských seznamů Marián Kočner roky ovládal jednoho z nejmocnějších mužů na Slovensku a hrál si přitom na římského císaře. Vtipkoval o zabitém novináři a vše si nechával posvětit věštkyní. Poslední měsíce odhalují, jak moc bylo Slovensko ovládáno vlivnými mafiány. Podnikatel Kočner už je za mřížemi a hrozí mu doživotní trest, nyní si však ve vazbě posedí také bývalý generální prokurátor Dobroslav Trnka. Ten se nechával uplácet a ovládat lidmi, kteří si z něj udělali pouhou loutku.

    Země, kterou svými chapadly ovládala mafie. Tak pojmenoval Slovensko člen strany Za lidi Juraj Šeliga. To, o čem se jen spekulovalo, nyní veřejně potvrzují záznamy z konverzací, které vedli kontroverzní podnikatelé a významní představitelé státní moci.

    Dočká se Slovensko alespoň částečného očištění, nebo zůstane vše ve starých mafiánských kolejích?

    Prezidentka Zuzana Čaputová zadržení jednoho z nejmocnějších mužů ve státě, Dobroslava Trnky, okomentovala jako pro zemi zcela přelomovou událost.

    „Aby mohl nastat v naší justici skutečně očistný proces, potřebujeme poznat pravdu a tu se, věřím, dozvíme ve spravedlivém procese s panem Trnkou a se všemi dalšími, kteří se s ním na zneužívání spravedlnosti podíleli,“ prohlásila Čaputová.

    Ve skutečnosti už v loňském roce média zveřejnila nahrávku, na níž je zaznamenáno setkání Mariána Kočnera a Dobroslava Trnky. Je z ní patrné, že generální prokurátor byl placen z mafiánských peněz a ovlivňoval kauzy podle příkazů.

    Rovněž si Trnka nechal sprostě nadávat a Kočner jej zcela běžně oslovoval jako ko**ta.

    Jak moc si byl kontroverzní podnikatel, jehož jméno figuruje také na mafiánských seznamech, jistý svou mocí, dokazují přepisy jeho komunikací z mobilních aplikací Threema a WhatsApp.

    Marián Kočner, který měl Kuciakovi vyhrožovat.

    „Prohlásí ho za svatého,“ vtipkoval Kočner, když si s Alenou Zsuzsovou psal ohledně demonstrací, které lidé na náměstích organizovali po zastřelení novináře Kuciaka.

    „Bude z něj patron novinářů,“ pokračovala v dobré náladě Zsuzsová, která dnes rovněž stojí před soudem jako ta, co měla pro Kočnera vraždu objednat.

    „To je dobrý nápad. Založím nadaci sv. Jána Kuciaka – patrona novinářů. Kdo bude lepší patron než ten, který má v sobě patronu? Fuj, jak jsem hnusný. Dal jsem si hned po hubě,“ smál se podnikatel podle informací, které mají vyšetřovatelé k dispozici.

    Na Slovensku kvůli vraždě protestovaly tisíce lidí.

    Obviněný Kočner důvěřoval nejen tomu, že jej ochrání mocní přátelé, na něž si v minulosti vytvořil řadu kontaktů, ale že nepůjde do vězení, mu potvrdila také věštkyně, kterou navštěvoval.

    Podnikatel se rovněž chvástal svým napojením na bývalého ministra vnitra Roberta Kaliňáka. Když se to Zsuzsová dozvěděla, nazvala Kočnera „opravdovým frajerem“ a připojila „Ave ty“, což byla jejich oblíbená fráze, Kočnera měla jen utvrzovat v jeho velikosti jako římského císaře. 

    Tehdejšího premiéra Roberta Fica nazýval „Hranolem“, což byla přezdívka, kterou nejmocnějšímu muži v zemi dala satirická média.

    „Už je (stranu Směr, pozn. red.) zachraňuji. V neděli mám setkání s Hranolem. Strašně ho pošlu do p...,“ stojí dále v zápisech z aplikace Threema.

    Mezi vlivnými, na něž měl Kočner páky, měl být dále také někdejší šéf slovenské policie Tibor Gašpar, není tedy divu, že si dlouhé roky skutečně myslel, že na něj ruka spravedlnosti nedosáhne.

    Slovensko je země, jež má v Evropě nejnižší míru důvěry lidí směrem k policii. Informace, které každým dnem unikají, o velmi úzkém propojení státu a mafie, jsou tak zdrcující, že skutečně není našim východním sousedům co závidět. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:13 pátek 15. května 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      59
    • Tvl
      48
    • Haha
      44
    • Cože
      43
    • Sladký
      42
    • Trapas
      41