Holčička (1,5) bojuje s nádorem na mozku: Po operaci v Motole zažila horor v sanitce!

Malá holčička zažila v sanitce úplný horor. | foto: Reprofoto Čas.sk

Slovenské holčičce Liance (1,5) krátce po narození lékaři diagnostikovali nádor na mozku. Dívenka absolvovala několik velmi náročných zákroků. V jednu chvíli to s ní vypadalo velmi zle. V kritickém stavu byla převážena z Banské Bystrice do Prahy. Převoz trval dlouhých sedm hodin. V sanitce s ní sice byla její milující maminka, ale odborný dohled nikde!

Lianka byla po narození naprosto zdravá. První zdravotní komplikace se u ní objevily, když jí bylo osm měsíců.

„Oči jí běhaly ze strany na stranu. Dva očaři konstatovali, že je má ale v pořádku a původ může být v prodělané nemoci,“ svěřila se pro server Čas.sk maminka Laura.

Za tři měsíce šla Lianka k neurologovi a ten rodičům oznámil zdrcující zprávu: Dívka má v mozku osmicentimetrový nádor!

„Dostali jsme se do nemocnice v Banské Bystrici, kde termín operace stanovili za dva týdny. Den před operací nám ale oznámili, že je to komplikované a abychom raději šli do zahraničí,“ vzpomíná maminka nemocné holčičky, která se poté rozhodla svou dceru umístit do pražského Motola.

Maminka Laura s Liankou čekaly v Banské Bystrici na převoz. Těsně před ním se ale stav malé holčičky prudce zhoršil. Začala akutně krvácet do mozku a musela podstoupit akutní zákrok v Banské Bystrici.

To nejhorší mělo ale teprve přijít.

Lianku naložili do vrtulníku, který ji dostal do pražského Motola. Tam holčička podstoupila operaci a byl jí částečně odstraněn nádor.

Sedmihodinová cesta na Slovensko bez lékaře

„Po dvou dnech nám oznámili, že jde o nezhoubný nádor a nemusíme se bát,“ vzpomíná maminka Laura, které v Motole prý navrhli, aby se její dcera léčila ambulantně. To ale rodičům holčičky nevyhovovalo, tak je poslali zpět na Slovensko.

Malá holčička zažila v sanitce úplný horor.

„Převoz do Bystrice byl jednou z nejhorších věcí, které jsem s nemocnou dcerou absolvovala. Poslali pro nás sanitku, která měla být s lékařem, ale přišel jen sanitář bez zkušeností s podobnými případy. Dcera stále plakala bolestí. Sanitář jí nemohl dát utlumující léky. Byla to hrozná, sedm hodin dlouhá cesta,“ uzavřela maminka nemocné holčičky, která věří v lepší zítřky.

Malá holčička zažila v sanitce úplný horor.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:47 čtvrtek 20. února 2020. Anketa je uzavřena.

  • 64
  • 51
  • 42
  • 39
  • 38
  • 37