Tempus prohledal dům Jany Paurové a kriminalista promluvil: Krev v ložnici!

Pět dní policejní tým Tempus pečlivě prohledával dům ve Slavětíně, kde žila zmizelá Jana Paurová. Sbíječky a brusky jely na plné obrátky, dům i zahradu vyšetřovatelé obrátili vzhůru nohama. A zdá se, že obří pátrací akce nese ovoce! Kriminalistům se na místě podařilo zajistit důležité stopy a předměty, které budou nyní předmětem zkoumání.

Rozsáhlou akci ve slavětínském domě, kde žila s rodinou záhadně zmizelá Jana Paurová, zahájili kriminalisté v pondělí. 

První den pečlivě prohledávali dům i zahradu, večer dům zapečetili a tým se vrátil na místo opět v ranních hodinách. Podle sousedů se na místě pohyboval i manžel Jany Paurové.

„Viděla jsem ho tu. Myslím si, že za zmizení manželky může on, že jí něco udělal. Jednou jsem mu řekla, co si o něm myslím, jen se začervenal a sklopil oči a odešel. Nedělá na mě dobrý dojem,“ řekla pro iDNES.cz jedna z obyvatelek, která kolem domu v úterý procházela.

Policie na svém Twitteru oznámila, že rozsáhlá pátrací akce, kterou měl pod taktovkou speciální tým Tempus, je u konce a snažení kriminalistů nebylo ani zdaleka zbytečné.

„Kriminalisté dnes (v pátek, pozn. red.) v noci ukončili provádění policejních úkonů v rodinném domě na Lounsku. Na místě zajistili stopy a předměty, které nyní budou předmětem zkoumání,“ stojí na Twitteru Policie ČR. 

Kriminalisté teď budou pokračovat ve vyšetřování na jiných místech na Lounsku. Deník Blesk uvádí, že kriminalisté se na nové místo přesunuli hned v pátek večer.

„Tým Tempus děkuje za součinnost na policejních úkonech ve Slavětíně Záchrannému útvaru HZS ČR z Hlučína, psovodům z KŘP Praha a policistům z Ústeckého kraje. S ohledem na probíhající vyšetřování nemůžeme sdělit žádné další informace,“ uvádí Policie ČR.

Krev v ložnici!

Pro Radiožurnál promluvil kriminalista, který po Janě Paurové v roce 2013 pátral.

„Tehdy v únoru 2013 hodně mrzlo. Když jsme prohledávali dům a okolí, nenašli jsme žádné stopy, že by tam někdo něco zakopal nebo zalil betonem. To by ani v tom mrazu nešlo,“ řekl kriminalista.

„Prohledávali jsme i přilehlý hřbitov, ale ani tam jsme nenašli známky, že by někdo třeba odsouval náhrobní desky. Prohlíželi jsme hřebíky v podlaze domu, nikde nic, žádné stopy, že by ji někdo otevíral,“ dodal. 

Podle Radiožurnálu se před lety v ložnici na zdi našla krev. Manžel zmizelé Jany Paurové to tehdy vysvětlil tak, že se s manželkou prý často hádali a jejich soužití bylo divoké. 

Manžel Jany Paurové byl tím, kdo před sedmi lety informoval o zmizení své ženy.

Pavel Paur také řekl, že svou ženu nikdy nebil, prý mlátila ona jeho. Jana měla podle Pavla modřiny na těle z toho, jak se ji snažil chytit a uklidnit.

Tempus prohledával dům, Pavel Paur byl u toho!

Členové speciálního týmu Tempus v domě pracovali od rána do večera celý týden. K dispozici měli těžké nářadí, jako například sbíječku či brusku. Na místě byli také psovodi a technik s kamerou a fotoaparátem.

V době, kdy kriminalisté prohledávali nemovitost, byl v domě i manžel pohřešované Jany Paurové Pavel i jeho dva synové, kteří do domu docházeli.

Manžel Jany Paurové byl tím, kdo před sedmi lety informoval o zmizení své ženy.

Jana Paurová zmizela v noci na 3. února 2013 za velmi nejasných okolností. Její zmizení nahlásil její manžel Pavel Paur. 

Řekl, že v pátek večer byla opilá a šla spát a druhý den ráno už ji nenašel. V té době s nimi byl v domě nejstarší, tehdy nezletilý syn. Tři mladší děti byly u mužových rodičů.

Jana Paurová zmizela v noci na 3. února 2013.

Desítky policistů hledaly Janu v okolních lesích i v domě, kde s rodinou žila. Bohužel ale bez úspěchu.

Manžel ji měl týrat i před dětmi

Později se objevilo svědectví Janiny kamarádky, podle níž se Paurová den před zmizením bála jít domů.

Policie poté začala prošetřovat domácí násilí, kterého se měl Pavel Paur na své ženě dopouštět. Trestní oznámení podala sociálka a domácím násilím se zabývaly i soudy.

Paur byl nejprve zproštěn obvinění pro nedostatek důkazů, nakonec ale po dovolání a dalších soudních jednáních dostal podmíněný trest.

U soudu svědčili rodiče Jany Paurové. Ti mluvili o tom, že manžel jejich dceru dlouhodobě fyzicky i psychicky týral. K násilí mělo docházet i v přítomnosti tehdy nezletilých dětí.

Den před zmizením Janě Paurové dokonce přišla obsílka. Měla se dostavit k podání vysvětlení.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:28 pondělí 14. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 128
  • 56
  • 55
  • 54
  • 46
  • 43