Nejlepší kamarádi? Korektní školka zakazuje dětem diskriminovat ostatní

Zní to jako hloupý vtip, ale bohužel se jedná o drsnou realitu. Puritánská a v mnohém pokrytecká politická korektnost si bere na paškál další oběť. Měli jste jako malí nejlepší kamarádku či kamaráda? Tak na to zapomeňte, protože svou preferencí můžete ubližovat těm, kteří mezi vaše nejlepší přítele nepatří.

Je špatné mít nejlepšího kamaráda? Rozčílená matka z Massachusetts vyvolala mediální diskuzi poté, co její rozrušená čtyřletá dcerka Julia přišla ze školky Pentucket Workshop Preschool v Georgtownu s tím, že termín „nejlepší kamarádka“ není v předškolním zařízení dovoleno užívat. Informoval o tom americký web ABC News.

Christine Hartwellová se proto rozhodla zajít za pár dní do školky osobně, aby zjistila, o co jde, případně v jakém kontextu byl ze strany pedagogů hovor s dítětem veden.

Ředitelka školky matce vysvětlila, že sice Julia používá oslovení „nejlepší kamarádka“ láskyplně a s dobrým úmyslem, ale některým dětem takové upřednostňování ubližuje. Proto děvčátko požádali, aby se něčeho takového pro příště zdrželo.

Matka Christine Hartwellová přestala do školky Julii posílat.

„Nevidíte, že právě takovým myšlením, touto vaší filozofií jste zase vy poškodilli moje dítě? Julia byla zděšená a smutná, protože si myslela, že udělala něco špatného,“ reagovala Hartwellová na demagogii skrytou ve slovech ředitelky. Nicméně jí bylo oponováno, že Julia se naučí pouze nepoužívat takové označení ve větší skupině dětí.

Matce se navíc na stížnost dostalo ze školky vysvětlujícího dopisu, který opět zavání nezdravým způsobem myšlení, který prostupuje současnou západní civilizací a která ji jednoho dne dozajista zničí.

„Je naší mnoholetou zkušeností, že používáním termínu nejlepšího přítele, i když je to myšleno dobře, může vést k vyloučení ostatních dětí. V konečném důsledku vede k orámování outsiderů. Je mnohem užitečnější povzbuzovat děti k tomu, aby měly širší skupinu přátel,“ napsalo vedení školky. Christine poté již čtyřletou Julii do tohoto zařízení přestala dávat.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:58 středa 5. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 39
  • 14
  • 12
  • 10
  • 10
  • 8