Sedmimístné SUV velké jako tank i nové logo: Škodovku obdivovala i Bezděková a Lambora

I když se jejich životní cesty před časem rozešly, v otázce aut se Andrea Bezděková (28) a Marek Lambora (27) vzácně shodnou. Jejich motoristická srdce aktuálně hoří pro vozy značky Škoda. Na představování sedmimístného elektrického SUV Vision 7S i nového loga populární automobilky proto nemohli chybět.

Škodovka do budoucna evidentně počítá s tím, že po roce 2026, kdy má být sedmimístný koráb uveden na trh, už se do Prahy ani nebude dát autem zajet. Novinka má být obrovská, o patnáct centimetrů delší než Škoda Kodiaq, přesně 485 centimetrů.

Její vzhled je ovšem impozantní. Vision 7S nevypadá jako škodovka, na něž jsme byli dosud zvyklí, tváří se mnohem sebevědoměji, někdo by mohl říct až světácky.

„Je sice větší, ale ani s tím bych neměla problém. Zaparkovala bych hravě,“ usmívala se Andrea Bezděková, která je známou přebornicí na podélné parkování. Aktuálně řídí, podobně jako její expřítel Marek Lambora, vůz Škoda Kodiaq, takže trénink na velké káry má hravě zvládnutý.

Zavedený designérský jazyk škodovek chtěl tým šéfdesignéra Olivera Stefaniho zjednodušit a dát exteriéru až sochařské kvality, zároveň však potlačit grafické prvky. Vyvážené proporce mají být hlavní zbraní nových vozů, podobně jako silueta nebo souhra ploch definovaných minimem linek a prolisů.

Škoda představila sedmimístné SUV Vision 7S i nové logo značky.

Ty tam jsou doby, kdy se automobilky podbízely asijskému trhu a evropská auta „zdobily“ nezvyklé prvky a nepatřičné křivky.

Zlí jazykové sice tvrdí, že se nyní Škoda poněkud „opičí“ po vozech značky Land Rover, je ale mnohem více těch, kterým se nová podoba vozu z Mladé Boleslavi líbí. Podobně jako nové logo, z něhož zmizel okřídlený šíp, který nahradil nápis.

Škoda představila sedmimístné SUV Vision 7S i nové logo značky.

S novým konceptem mění Škoda celou svou vizuální identitu. Přichází nový design, nové logo i nové barvy. Automobilka tak udělala poslední důležitý krok na cestě k nové éře, kterou symbolizuje kompletní přepnutí na elektrický pohon.

„I v budoucnu se zaměříme na klasické přednosti vozů Škoda, mezi které patří velkorysý prostor, snadné ovládání a vysoká funkčnost,“ ubezpečil Stefani.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:58 čtvrtek 29. prosince 2022. Anketa je uzavřena.

  • 38
  • 6
  • 5
  • 3
  • 1
  • 1