Šílená teorie Američanů: Je kandidát na prezidenta USA legendární vrah?

Předvolební průzkumy v americkém státě Florida odhalily jedno zajímavé zjištění. Téměř 40 procent dotázaných voličů se totiž domnívá, že republikánský kandidát na prezidenta Ted Cruz by mohl zároveň být legendárním sériovým vrahem známým pod jménem Zodiac. Je to vůbec možné nebo se jen Američané definitivně zbláznili?

Fotogalerie

Předvolební průzkumy jsou většinou poněkud nudnou záležitostí, která má za úkol ukázat, jaký z kandidátů má mezi voliči největší podporu.

Průzkum, který se v rámci prezidentských voleb konal v americkém státě Florida, ale ukázal i něco jiného.

Otázka „Myslíte si, že republikánský kandidát Ted Cruz je sériový vrah známý jako Zodiac?“ by se mohla tvářit nevinně, nebýt toho, že téměř 40 procent dotázaných je přesvědčeno o tom, že by tato teorie mohla být pravdivá.

Vznikla dokonce i facebooková stránka Ted Cruz je Zodiac, která během několik dní nasbírala tisíce fanoušků.

Prodává dokonce i trička, která konzervativního republikána označují za legendárního sériového vraha, který dodnes nebyl odhalen.

Cruz by jako hluboce věřící křesťan nikoho nezastřelil. Tedy snad.

Bizarní teorie je ale téměř nereálná. V době, kdy v roce 1968 Zodiac spáchal první vraždu, zbývaly ještě dva roky do Cruzova narození.

I kdyby bezprostředně po porodu v roce 1970 začal malý Ted vraždit, nebydlela jeho rodina tou dobou v Kalifornii, kde k vraždám docházelo.

Legendární sériový vrah Zodiac terorizoval koncem 60. let Kalifornii. Zabíjel v přestrojení a psal šifrované dopisy, ve kterých se vysmíval policistům. Jeho totožnost dodnes nebyla odhalena.

Celá záležitost je tak spíše než konspirační teorií pokusem o vtip.

Cruz je zarytým křesťanem, který by nejspíše nikdy v životě nikoho nezabil. Jediným kandidátem na prezidenta USA, který by mohl být vrahem, tak zůstává Donald Trump.

Ten totiž prohlásil, že by klidně mohl někoho zastřelit a stejně by ho lidé zvolili.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:45 neděle 26. června 2016. Anketa je uzavřena.

  • 41
  • 27
  • 18
  • 13
  • 11
  • 9