V Showparku jsou prý výkonné umělkyně. Město však nesouhlasí a nevěstinec bude zavírat

Po vleklých sporech město získalo do svého vlastnictví tržnici v Holešovicích a chystá řadu změn. Jednou z nich je například vystěhování nevěstince Showpark, který je v hlavním městě od roku 1998. Magistrát nehodlá prostory pronajímat vykřičenému podniku a řečem o erotickém tanečním centru nevěří. Provozovatel se ale brání a objekt vyklízet nechce.

Nevěstinec v Holešovicích má v Praze tradici, která – jak se zdá – velmi brzy skončí. Rozhodl o tom magistrát, který uspěl ve sporu se společností Delta Center, která nyní musí městu navíc zaplatit dlužné nájemné ve výši 246 milionů korun.

„Nejde tu o ideologii ani o morálku. Nechci nikoho hodnotit. Hlavní město Praha ale prostě nemůže podepsat nájemní smlouvu s někým, kdo vede nevěstinec,“ uvedl náměstek pražského primátora Pavel Vyhnánek.

Provozovatel klubu Zbyněk Matela ovšem nesouhlasí s termínem „nevěstinec“. V rozhovoru pro DVTV řekl, že preferuje označení erotické taneční centrum.

Showpark v pražských Holešovicích bude v areálu tržnice končit. Magistrát ho na...

„Nevím, jestli pan náměstek u nás někdy byl, jestli využil našich služeb. Z jeho strany to označení však vnímám jen jako mediální zkratku,“ řekl Matela.

V Showparku se údajně neprovozuje žádný sex a zaměstnankyně klubu jsou výkonné umělkyně. Ty měly v minulém roce „potěšit“ kolem 160 tisíc lidí, což je více, než si našlo cestu do Národního divadla.

Showpark v pražských Holešovicích bude v areálu tržnice končit. Magistrát ho na...

Podle zakladatele centra Drop In Ivana Doudy je chyba, že se město pronájmu brání. Dívky, kterých je v klubu zhruba 600, si totiž budou muset najít prostory jinde a vše bude méně organizované.

„Město i stát by naopak v oblasti sexuálního byznysu zkušeného, moudrého a racionálního pastýře, nikoliv pasáka, dělat měly, aby těch negativních dopadů bylo co nejméně,“ řekl Douda novinářům s tím, že moralizovaní v tomto případě může přinést více škody než užitku.

Showpark se však i přesto má se svou současnou lokalitou rozloučit. Provozovatel čeká na písemný rozsudek, který doposud neobdržel. Zároveň probíhá několik žalob mezi městem a provozovateli jednoho z nejslavnějších pražských nevěstinců.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:01 úterý 28. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 46
  • 43
  • 39
  • 38
  • 36
  • 35