Lži o sexuálních útocích imigrantů: Média rok zamlčovala události ve Švédsku

  • Evropa je znechucena silvestrovskými sexuálními útoky
  • Stovky uprchlíků se jich dopustily v Kolíně nad Rýnem
  • Média o událostech téměř týden záměrně mlčela
  • K útokům došlo i v dalších německých městech
  • Švédská média rok mlčela o událostech na festivalu minulé léto
Celá Evropa je šokována hromadnými sexuálními útoky, kterých se na Silvestra dopouštěli uprchlíci v německém Kolíně nad Rýnem. Média se zprvu snažila situaci zamlčet, pod tlakem ale o útocích opožděně informovala. Vyplývá na povrch, že k zavrženíhodným událostem nedošlo jen v Kolíně nad Rýnem, ale i v dalších německých městech. Dokonce se ukázalo, že rozsáhlé sexuální útoky probíhali již minulé léto ve Švédsku a tamní média se snažila situaci až dodnes ututlat.

Fotogalerie

Silvestrovské oslavy v německém Kolíně nad Rýnem byly doprovázeny rozsáhlými sexuálními útoky na ženy a dívky. Těch se hromadně dopouštěli převážně Syrští a další blízkovýchodní uprchlíci.

Více než 500 útoků se německá média pokoušela utajit, nicméně nakonec o nich s několikadenním zpožděním přeci jen informovala. Původní záměr nerozdmýchávat ještě více protiuprchlické nálady tak nakonec vyvrcholil v přesný opak a masivní protesty po celém Německu.

Ihned po uveřejnění zpráv o kolínských útocích se začali ozývat obyvatelé dalších německých měst, kde mělo dle jejich svědectví rovněž docházet k sexuálnímu napadání žen ze strany uprchlíků. Dít se tak mělo například ve Stuttgartu, Hamburku nebo Düsseldorfu.

Festival We Are Sthlm navštíví tisíce mladých děvčat. Mělo zde dojít k mnoha sexuálním napadením ze strany mladých Afghánců. Nejmladším napadeným dívkám bylo pouze 11 let.

O mnoho horší je ale skutečnost, že k podobně rozsáhlým útokům mělo docházet už v létě roku 2014 ve švédském Stockholmu na hudebním festivalu pro mládež. Loni v létě se situace měla opakovat. Ani jednou však švédská média o ničem neinformovala a naopak se snažila celou situaci zamlčet.

Švédský policejní komisař dan Eliasson se za situaci omluvil a slíbil její prošetření.

K sexuálnímu násilí mělo docházet na hudebním festivalu pro mládež We Are Sthlm, kde zhruba 200 mladých imigrantů muselo být z areálu vyvedeno, protože hrubě osahávali dívky. Nejmladším obětem mělo být pouhých 11 let.

V Německu došlo na Silvestra ke stovkám sexuálních napadení uprchlíky. Média se pokoušela je zamlčet.

Sexuální predátoři byli dle zpráv policie povětšinou Afghánci, kteří v zemi žádali o azyl. Policie se snažila zadržení mnoha mladíků relativizovat prohlášením, že vzhledem k celkovému počtu účastníků proběhl malý počet zásahů. Kromě policie mlžila i média.

Mladé dívky v Kolíně nad Rýnem byly uprchlíky brutálně sexuálně napadány.

Nejmenovaná reportérka listu Dagens Nyheter uvedla, že po rozhovoru s psychologem, který ji o útocích informoval, požadovala po policii bližší informace, ale žádné nedostala. Reportérka zároveň sdělila, že vedení listu článek odmítlo s tím, že se může jednat o propagandu protiuprchlicky zaměřených politických stran.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:31 úterý 10. května 2016. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 9
  • 7
  • 6
  • 6
  • 5