Vsaďte si na senátora! Drahoš je favorit, Rath má smůlu. Paroubka čeká boj s horolezcem

V sázkových kancelářích se dá vsadit na cokoliv. A žádnou výjimkou nejsou ani volby, například ty do zastupitelstev a Senátu, které pomalu klepou na dveře. Podle společnosti Maxi-Tip, která na ně vypsala kurzy, je v některých obvodech v podstatě rozhodnuto, jinde naopak půjde o tvrdý boj. Například v Ostravě, kde si to expremiér Jiří Paroubek rozdá s prvním Čechem, který vystoupil na Mount Everest!

Kdo uspěje v říjnových volbách právě ve vašem obvodu? O tom můžete nejen rozhodnout svým hlasem, na vítěze si můžete klidně i vsadit. A nejen na vítěze, společnost Maxi-Tip vypsala kurzy třeba i na volební účast.

„Z posledních zkušeností víme, že jsou pro naše klienty sázky na volební výsledky velmi atraktivní. Snažíme se vypisovat různé varianty sázek a nabízet tak co nejvíce možností. Při prezidentských volbách v lednu 2018 se osvědčily tipy ‚kdo s koho‘, čtvrtina všech sázek směřovala na tyto duely,“ říká předseda představenstva Maxi-Tipu Karel Kabrna.

Nejvyšší šanci uspět mají podle sázkovky neúspěšní kandidáti z lednových prezidentských voleb. Například v sedmnáctém obvodu je bezkonkurenčním favoritem Pavel Fischer. Nejmenší šance má pak komunistka Marta Semelová.

Jiří Drahoš, který v lednu ve druhém kole vyzval Miloše Zemana, je zase s kurzem 1,18 jasným favoritem v okrsku dvacátém. Největší šance pak má i Marek Hilšer na Praze 2, na paty mu ovšem šlape současný senátor Libor Michálek.

Tím, na jehož jméno se vám vsázet nevyplácí, je vsetínský kandidát Jiří Čunek. Většího favorita v říjnových volbách nenajdete a při kurzu 1,05 vám toho sázka na něj moc nepřinese.

Komu ze slavných jmen na volebních lístcích Maxi-Tip naopak vůbec nevěří, je za korupci odsouzený David Rath, který kandiduje v Litoměřicích. Tam se očekává velmi vyrovnaný boj o vítězství, Rath, s kurzem 10 největší outsider, by do něj však zasáhnout neměl.

Jednoznačně nejpropíranějším kandidátem je před volbami expremiér Jiří Paroubek. Místo kampaně teď má závažnější starosti, jeho stále ještě zákonná manželka Petra totiž přišla s tvrzením, že přijímal milionové částky nelegálního původu.

Paroubek v Ostravě není tak úplně bez šance, za favorita ale také neplatí. Čeká ho totiž souboj s obhájcem mandátu Leopoldem Sulovským, prvním Čechem, který kdy vystoupil na Mount Everest. Zatímco na Sulovského je vypsán kurz 1,45, Paroubek ho má více než dvakrát vyšší – přesně tři.

Dalším médii probíraným jménem byl i Ladislav Jakl, jehož kandidaturu za hnutí SPD podpořil i Václav Klaus mladší a vystavil se tím vlně kritiky.

„Okolo osoby Ladislava Jakla, kandidujícího do Senátu v Praze 2 za SPD, to sice v poslední době mediálně hodně vře, u nás ale zatím s kurzem 30,0 k favoritům nepatří. Jak však ukázaly nejedny poslední volby, lidé se rozhodují mnohdy až ve dnech těsně před vhozením volebního lístku. Do října může pan Jakl i za pomoci svých často velice rázných a ostrých výroků získat spoustu příznivců a kurz se může rapidně zlepšit v jeho prospěch,“ vysvětluje Kabrna.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:39 neděle 23. prosince 2018. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 14
  • 10
  • 9
  • 8
  • 5