Schwarzenberg se stal králem pravdy a lásky, jenže přišly sprosté reakce

Čestný předseda TOP 09, někdejší ministr zahraničí, neúspěšný prezidentský kandidát a intelektuální smetánkou oblíbený feudál oslavil v půli prosince úctyhodné osmdesáté narozeniny v Knihovně Václava Havla za účasti mnoha přátel. Po zveřejnění fotografií z této události se ale ozvali i Schwarzenbergovi odpůrci.

„Ze svobodné vůle rozličných stavů českých byl jedenáctého dne měsíce prosince v Knihovně Václava Havla za přítomnosti význačných zástupců výše uvedených stavů při příležitosti svých vynikajících osmdesátých narozenin pan Karel Schwarzenberg korunován panovníkem Království pravdy a lásky,“ píše se na Facebooku instituce ke galerii fotografií z oslavy narozenin Karla Schwarzenberga.

Celá událost se nesla v lehce humorném tónu, pana Karla doprovázely mladé „panny“ v bílém, členové habsburské gardy i farář. Jako ceremoniář se představil Michael Žantovský, mezi gratulanty se objevily význačné osobnosti, jako je filmařka Olga Sommerová, bratr zesnulého prezidenta Ivan Havel nebo bývalá první dáma a herečka Dagmar Havlová. Došlo též na promítání zaslané gratulace od Madeleine Albrightové.

Nevinná oslava významného životního jubilea však nenechala v klidu některé nespokojené Schwarzenbergovy oponenty.

„Myslíte si, že pravověrní havlisti neexistují? Tady je pár fotek přímo z jejich hnízda. Při tomhle maškaráku v Knihovně Václava Havla 20/12 (vánoční večírek?) korunovali velkého Khárla... Králem Pravdy a Lásky... Fakt,“ napsal kupříkladu extremistický protiislámský aktivista Martin Konvička.

„V Knihovně Václava Havla... aneb fotka, u níž se vyzývá „napište nejvýstižnější komentář“? Ten můj zní: Bude-li M. Zeman znovu prezidentem, tak i díky nepominutelnému podílu této sociální „bubliny“. Stejně jako minule,“ vyjádřil se poněkud překombinovaně europoslanec za ODS Jan Zahradil.

Další příspěvky se často o osazenstvu zmiňují jako o sektě, iluminátech nebo dokonce pravověrných satanistech šířících bezbožné zlo a utrpení v této uplakané době...

Tvrdé jádro fanatických havlistů korunovalo v Havlově knihovně Khárla Šláfenberga králem Pravdy a Lásky. Bez p*dele. Větší bizár jsem dlouho neviděl. Je to sekta. Aby ta fraška a kavárenská onanie byla dokonalá, tak nesměla chybět ani balkánská řeznice z Království náhradních srbských orgánů a „Života půlmilionu iráckých dětiček, které za invazi stály“ – masová vražedkyně Madla Albright z promítačky.“

„Tak tohle je výkvět úchylů, kabinet zrůdiček... Dekadence jak má být a pěkně v rukou spícího Karla!“ píše jeden a druhý diskutující ho trumfuje: „Panoptikální a zoufalé zneužívání Havlova jména a dokonce kopie svatováclavské koruny lidmi, kteří by rádi škodili, ale nemají k tomu dostatečný potenciál...“

„Vánoční oslava v Bohnické psychiatrické léčebně za spolupráce Jedličkova ústavu. To jsou normálně úchylové tyhle lidi, už vidím ta jejich utajená setkání někde v katakombách, jak tam obětují novorozeně při satanistickém rituálu…,“ ozývá se názor dalšího diskutéra. Co si myslíte vy?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:55 čtvrtek 26. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 239
  • 47
  • 37
  • 12
  • 10
  • 6