Svědectví ze silvestrovské útoků v Kolíně: Sápali se mi pod šaty a policie nic!

Loňský Silvestr v Kolíně nad Rýnem se „proslavil“ sexuálními útoky mladých Arabů, kteří své oběti osahávali a okrádali. S blížícím se výročím událostí se lidé začínají ptát, co se stane letos. Deník Bild zveřejnil trýznivé výňatky z protokolů.

V pondělí si vyšetřovací výbor v Parlamentu Severního Porýní-Vestfálska přehrával nahrávky z osudové noci. Je to výpověď bezmocných lidí, kteří se ocitli v chaosu, jenž se rozpoutal kolem hlavního nádraží a katedrály v Kolíně nad Rýnem.

„Tady je stav nouze!“ stojí například v telefonních výpisech policejní linky. Na Silvestra v Kolíně nad Rýnem to i podle protokolů vypadalo téměř jako ve válečné vřavě.

„Sápali se mi pod šaty a policie nic neudělala,“ znělo třeba z telefonního sluchátka. Další lidé informují, že se u katedrály střílí po lidech petardy a rachejtle a policie není na místě. Jiný svědek volá, že má jeho kamarád řezné rány.

„Je to tu opravdu anarchie,“

volá vyděšeně další člověk. Lidé ve sluchátkách také hlásí, že i když jsou na některých místech policisté, situaci jen přihlížejí.

I když tisková kancelář policie v Kolíně nad Rýnem po Novém roce vydala prohlášení s tím, že silvestrovské oslavy ve městě proběhly v poklidu, za několik dní vyplynulo na povrch, že při oslavách mladí žadatelé o azyl obtěžovali stovky žen.

Téměř rok po útocích není vyšetřeno, zda někdo pochybil. A Silvestr se blíží. To není zrovna dobrá zpráva pro obyvatele německého města.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:30 čtvrtek 23. února 2017. Anketa je uzavřena.

  • 26
  • 23
  • 18
  • 16
  • 14
  • 13