Biden má nového poradce pro jadernou politiku: Říkají si „oni“, mají knír a chodí v šatech

Tým amerického prezidenta Joea Bidena má zajímavou posilu. Jednu z předních pozic na ministerstvu energetiky (DOE) bude zastávat levicový aktivista a zastánce práv komunity LGBT Sam Brinton, který je prý nebinární, a tak si nechávají říkat „oni“. Diskuze budí hlavně jeho styl, po Bílém domě se budou Brinton nejspíše procházet ve svých oblíbených dámských šatech a na podpatcích.

Oni Sam Brinton jsou sice zapáleným aktivistou, zároveň jsou také absolventem strojního inženýrství na Kansaské univerzitě, svoje dvě zaměření zvládají kombinovat tak šikovně, až si vysloužili pozornost samotného prezidenta Joea Bidena.

Budou mít na starosti oddělení energetiky a likvidace paliva a odpadu, přesněji řečeno tak budou dohlížet na všechny americké elektrárny.

Sam Brinton rádi chodí mezi lidi v dámském.

„Budeme dělat to, o čem jsme vždycky snili. A sice usilovat o řešení národních problémů s jaderným odpadem. Ve dne pracujeme, abychom zachránili lesbickou, gay, bisexuální, transgenderovou, queer a pochybující mládež (LGBTQ+) před sebevraždou, a v noci pracujeme na záchraně světa před ekologickou katastrofou související s jaderným odpadem,“ uvedli Brinton pro server Focus.

Životopis mají na zaměstnání spojená s energetikou poměrně bohatý. Založili dokonce společnost zaměřenou na problematiku jádra jakožto energetického zdroje, přednost však nakonec dali práci v neziskovce zaměřené na prevenci sebevražd mladých homosexuálů.

Sam Brinton jsou vášnivým LGBT aktivistou.

Aktivní jsou Sam Brinton hlavně na sociálních sítích, přednost dávají Twitteru, pikantní je i jejich Instagram.

Nový Bidenův poradce se rádi oblékají do výrazných ženských šatů a často nosí podpatky. Žijí s partnerem Kevinem, ktrého označují za „muže svých snů“.

Sam Brinton

Sam Brinton jsou LGBT aktivistou i nukleárním inženýrem zároveň.

Mají bohatou sbírku bot.

Poté, co jejich angažování v Bidenově administrativě vyšlo najevo, se na adresu transgenderového strojního inženýra snesly rozporuplné reakce. Oni si z nich ale nic nedělají, jak sami říkají, na kritiku a posměch jsou zvyklí a dlouhá léta s nimi bojují.

Mimochodem, dělalo vám problém číst tento text například kvůli zájmenům? Zvykejte si! Protože my zase měli problém to napsat.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:00 úterý 14. června 2022. Anketa je uzavřena.

  • 319
  • 162
  • 52
  • 23
  • 23
  • 8