Hrdinka učitelka a nejmilejší vnuk! Tváře nevinných dětí, které zabil šílenec Ramos

Byli obklopeni milujícími rodinami a měli všechno teprve před sebou. Život devatenácti nevinných školáků ale ukončil šílenec Salvador Ramos (†18), který naběhl do texaské školy s puškami a střílel na vše, co se před ním hnulo. Kromě žáků zabil i dvě oblíbené učitelky. Jedna z nich bránila děti svým tělem! Těsně před masakrem se střelec na sociálních sítích chlubil zbraněmi a veřejně naznačoval, že se chystá rozpoutat teror.

Masakr v základní škole v texaském městečku Uvadle začal podle amerických médií v úterý v dopoledních hodinách, kdy do budovy vtrhl osmnáctiletý mladík Salvador Ramos.

Střelec byl vybaven dvěma útočnými puškami AR-15, které si koupil krátce po 18. narozeninách. Zbraněmi se Ramos chlubil na sociálních sítích, kde také psal, „ať si děti dají pozor“.

Těsně před masakrem Ramos sdílel na Instagramu zbraně, kterými poté zavraždil přes 20 lidí ve škole.

Vrah, jehož zasahující policisté na místě zastřelili, zavraždil minimálně 19 dětí. Mezi oběti patří žáci druhých až čtvrtých tříd.

Střelbu ve škole nepřežil například desetiletý chlapec Xavier Lopez, jeho vrstevnice Makenna Elrod či Eliahana Torres, která se aktivně věnovala baseballu.

Střelbu ve škole nepřežil i desetiletý Xavier Lopez.

Desetiletá Eliahana Torres patří k obětem vraha Ramose.

Statečná učitelka a slzy do nebe pro nejmilejšího vnuka

Kromě dětí Ramos zastřelil také dvě oblíbené učitelky, které učily žáky čtvrté třídy. Jednou ze zavražděných učitelek byla čtyřiačtyřicetiletá Irma Garcia, jež podle listu Daily Mail učila dlouhých 23 let a měla čtyři děti.

„Obětovala se, aby zachránila děti ve třídě,“ napsal na Facebooku její synovec John.

„Zemřela jako hrdinka, měla ji ráda spousta lidí a bude tu chybět. Myslete na ni ve svých modlitbách,“ dodal synovec zabité učitelky.

Učitelka čtvrtého stupně Irma Garcia nepřežila střelbu ve škole v Texasu.

Podle senátora Texasu Rolanda Gutierreze Ramos navíc před terorem v základní škole zavraždil také svou babičku.

Salvador Ramos rozpoutal v texaské škole masakr, který si vyžádal přes 20 obětí.

Příbuzní zastřelených žáků se s dětmi loučí na sociálních sítích, kam přidávají poslední vzpomínky. Například dědeček Uziyaha Garcii (†8) přidal fotografii svého vnuka a také dojemný vzkaz chlapci do nebe.

„Nejmilejší kluk, jakého jsem kdy poznal. A to neříkám jen proto, že byl mým vnukem,“ cituje muže server Katu.

Uziyah Garcia byl devítiletý chlapec a měl celý život před sebou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:09 čtvrtek 22. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 8
  • 7
  • 4
  • 2
  • 1
  • 1