Dva a čtvrt milionu! Češi se skládají na osiřelé děti zastřelené maminky z Rychnova

Stačil okamžik a byly bez rodičů. Děti rychnovského novináře Miloslava D. a jeho manželky Heleny osiřely ve chvíli, kdy muž svou ženu chladnokrevně zavraždil v restauraci v centru města. Na jejich pomoc město uspořádalo veřejnou sbírku a ta má zatím mimořádný úspěch. Nově se na transparentním účtu vybralo už skoro dva a čtvrt milionu korun!

Už v polovině července došlo v restauraci v Rychnově nad Kněžnou k chladnokrevné vraždě. Místní novinář Miloslav D. tam zastřelil vlastní manželku Helenu hned poté, co před něj položila rozvodové papíry.

Největší ztrátu utrpěly nepochybně jejich děti: dvě plnoleté dcery (22 a 18) a teprve dvanáctiletý syn. Ti tři v jednom okamžiku ztratili maminku, žít ale budou bez obou rodičů, protože jejich otec nejspíš jen tak z kriminálu nevyjde.

Co s nimi, především se dvanáctiletým Patrikem, bude, to teď aktuálně řeší nejbližší rodina. Začít se najednou starat o tři děti totiž rozhodně není vůbec nic snadného. Řešením může být třeba i to, že si nejstarší dcera svého bratra osvojí.

Rodina během posledního rozloučení propadala v pláč.

Je každopádně jisté, že budou děti potřebovat finanční podporu. A tak se město rozhodlo uspořádat veřejnou sbírku, která má ve společnosti mimořádný ohlas. Přispívat do ní začaly denně stovky lidí a za více než týden se podařilo vybrat přímo neuvěřitelnou částku.

Aktuálně, tedy k pondělnímu dopoledni, se na podporu Dominiky, Nikol a Patrika podařilo nashromáždit už dva a čtvrt milionu korun!

Transparentní účet na podporu rychnovských dětí.

Je navíc znát, že spousta lidí v případě rychnovských dětí nehodlá šetřit. Někteří neváhají posílat příspěvky ve výši desítek tisíc korun, například muž jménem Ladislav poslal hned devadesát tisíc. 

Pokud i vy chcete rychnovským dětem přispět, odkaz na transparentní účet najdete ZDE.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:43 úterý 26. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 21
  • 16
  • 16
  • 16
  • 16
  • 14