Na pozůstalé z Rychnova se vybraly už skoro 2 miliony. Nejvyšší příspěvek bere dech!

Vlna solidarity s dětmi zavražděné Heleny D. z Rychnova neslábne. Naopak. Facebooková skupina Žijeme Rychnovem zveřejnila nedávno založený transparentní účet na jejich podporu. Lidé na něj přispívají dokonce i po desetitisících a vybraná částka se začíná pomalu šplhat ke druhému milionu!

Stačil jeden okamžik, aby trojice dětí z Rychnova nad Kněžnou přišla o rodinu. Jejich matka Helena zemřela a otec Miloslav, který ji chladnokrevně zavraždil, z vězení hned tak nevyjde.

Nejbližší rodina aktuálně řeší, co se dvěma čerstvě dospělými dcerami a teprve třináctiletým synem bude. A protože není jednoduché se ze dne na den začít starat hned o tři ratolesti, rozhodlo se pomoci město. To vyhlásilo veřejnou sbírku a na podporu dětí zřídilo transparentní účet.

Už o víkendu jsme vás informovali o tom, že se k pátku, během pouhých dvou dnů, podařil vybrat neuvěřitelný milion a čtvrt korun.

Nyní facebooková skupina Žijeme Rychnovem zveřejnila samotný účet, který byl kvůli administrativním procesům zpřístupněn až nyní.

S Helenou D. se přišly rozloučit desítky lidí.

A je znát, že solidarita s dětmi zavražděné Heleny D. zatím nenašla strop. Aktuálně, k pondělnímu odpoledni, už se na účtu nachází více než milion a tři čtvrtě korun!

Lidé navíc rozhodně netroškaří, takže na účtu každou chvíli přibude většinou částka v hodnotě klidně i několika tisíc. Žádnou výjimkou nejsou třeba příspěvky ve výši od pěti do desíti tisíc.

Když jsme transparentní účet projeli, našli jsme dokonce třikrát finanční dar 20 tisíc, jednou 30 tisíc, ale také 50 tisíc. Rekord zatím drží muž jménem Ladislav H., který dětem přispěl neuvěřitelnou částkou ve výši 90 tisíc korun!

Pokud i vy chcete rychnovským dětem přispět, odkaz na transparentní účet najdete ZDE.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:36 úterý 19. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 67
  • 30
  • 27
  • 26
  • 25
  • 24