Z otce se nám zvedá žaludek, je to hyena a týral nás, píšou dcery vraha z Rychnova

Příběh jako z hororu se odehrál v předešlých dnech v Rychnově nad Kněžnou. Místní novinář Miloslav (49) v restauraci zastřelil svou manželku Helenu, když mu oznámila, že ho opouští. Ačkoliv se zpočátku spekulovalo o zkratu, nyní se ozvala dcera Dominika, která tvrdí, že jejich otec je psychopat a rodinu týral roky. „Vraždu si naplánoval dlouho dopředu!“ prohlásila.

Když novinář z Rychnova nad Kněžnou zastřelil ve čtvrtek svou manželku v místní restauraci, mělo se za to, že se jednalo o zkrat. Ozvaly se ale jeho děti, které se rozhodly uvést vše na pravou míru.

Svého otce popisují jako tyrana, který jim ztrpčoval život, nejvíce však jejich matce, kterou nakonec zabil. Podle nich se nejednalo o žádnou náhodu, ale o chladnokrevně spáchanou vraždu, kterou si Miloslav dlouho plánoval.

„Mnoho komentářů odkazovalo na to, že ta hyena, která nám vše způsobila, vlastně nebyla zlý člověk, že on jednal pouze v afektu apod., a nám se z toho zvedá žaludek. Nelehký život jsme s ním zažívali všichni již od samého začátku, vše se ale vyhrotilo do neskutečných rozměrů hlavně v průběhu posledních čtyř let, kdy doma velmi intenzivně psychicky týral svoji manželku a tři děti,“ napsala dcera Dominika do facebookové skupiny města Rychnova.

Miloslav D. střelil svou ženu do hlavy. Ta na následky zranění zemřela.

Podle ní se jejich otec navenek přetvařoval, ve skutečnosti se ale choval jako tyran a hrubián.

„Nejenže nám sprostě nadával a byl na nás hrubý. Zašlo to ale až tak daleko, že mamince sypal prášky (neznámo jaké) do vína, v noci ve spánku ji napadl a sebral jí mobilní telefon a platební kartu, které se dodnes nenašly,“ popisuje dcera Dominika svého otce, který je ve vazbě.

Z otce měli doma všichni takový strach, že se před ním na noc zamykali v pokojích. Podle Dominiky otec také rodině finančně dostatečně nepřispíval. Situace se měla vyhrotit tak, že děti musely zajít na policii. Vzhledem k tomu, že nedošlo na fyzické násilí, nemělo to žádný účinek.

„Dlouhodobě mamince vyhrožoval, že pokud od něj odejde, přijde o všechny děti a zůstane úplně sama, protože on je přece ‚velmi vážený novinář‘ a má styky úplně všude. Byl to neskutečný manipulátor, na veřejnosti se šíleným způsobem přetvařoval, aby nabyl dojmu, že svou rodinu miluje a je dobrosrdečný člověk, ve skutečnosti se ale jedná o podlého psychopata,“ popisuje děsivou rodinnou situaci dcera zemřelé Heleny.

Miloslav D. podle svých dětí celou rodinu terorizoval. Nejvíce ale svou manželku Helenu, kterou nakonec zastřelil.

Poslední tři týdny byla situace tak vyhrocená, že sourozenci s matkou bydleli u babičky.

„Situace byla natolik vyhrocená, o to víc, když jsme mu předali informaci, že byla podána žádost o rozvod. V onen osudný den se měli sejít na veřejném místě, aby probrali detaily rozvodu a došli k dohodě, aby se celá záležitost co nejméně dotkla dětí. Celá tato chladnokrevná vražda byla předem naplánovaná a nejednalo se o žádný zkrat při hádce,“ objasňuje Dominika.

„Připravil nás o toho nejdůležitějšího člověka na celém světě a my nemáme ponětí, co si teď bez maminky počneme,“ zakončila smutnou zprávu, která byla zveřejněna na Facebooku.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:08 pondělí 11. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 82
  • 36
  • 32
  • 31
  • 29
  • 26