Kanadská politička tvrdí, že ji napadl premiér. Jsi trapná, vzkazují voliči

Mladá kanadská poslankyně Ruth Ellen Brosseauová se dostala do povědomí veřejnosti díky nešťastnému střetu s premiérem Justinem Trudeauem. Ten ji během potyčky v parlamentu omylem udeřil loktem. Zatímco politička trvá na tom, že byla násilnickým premiérem napadena a je v šoku, její voliči pro ni mají jasný vzkaz. S jejich hlasy už nemá nikdy počítat.

Ruth Ellen Brosseauová nepatří v kanadském parlamentu k těm, o kterých by se příliš mluvilo a dávali o sobě vědět. To se ale tento týden změnilo, když dvaatřicetiletou političku omylem během parlamentní hádky udeřil loktem premiér Justin Trudeau.

Trudeau během sporu o zákon o eutanázii šel z hloučku rozhádaných poslanců vytáhnout opozičního předsedu Gorda Browna, během čehož loktem zavadil o Brosseauovou. Ta se chytla za hrudník jako kdyby dostala boxerský direkt a nasupeně odešla ze sálu.

Premiér se sice političce ihned běžel omluvit a omluvil se pak ještě několikrát, jak v parlamentu, tak prostřednictvím médií, ale Brosseauová trvá na tom, že byla Trudeauem brutálně napadena a je z toho tak otřesena, že nemůže pracovat.

Za Brosseauovou se postavili feministky a opoziční politici, kteří Trudeaua vykreslují jako ženy mlátícího násilníka a požadují jeho odstoupení.

To, že se celý incident odehrál úplně jinak a to, že Trudeau je naopak velkým bojovníkem za práva žen, je vůbec nezajímá.

„Viděla jsem to celé ze své lavice. Premiér Trudeau se sice zachoval neprofesionálně, když šel pro poslance Browna do davu a tahal ho za ruku, ale mohu říct, že střet s poslankyní Brosseauovou byl stoprocentně nešťastnou náhodou,“ popisuje incident předsedkyně kanadských Zelených Elizabeth Mayová.

Jasný názor na kauzu mají voliči.Hysterickou reakci Brosseauové vyčítají na sociálních sítích a vzkazují jí, že už jí nikdo svůj hlas nedá.

Jsi trapná a ufňukaná. Nepočítej s tím, že tě ještě někdo bude volit,“ napsal například do jednoho ze vzkazů političce na Twitteru jeden z Kanaďanů.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:28 sobota 17. září 2016. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 12
  • 10
  • 10
  • 9
  • 7