Muž si odmítl v obchodním centru nasadit roušku. Ochranka ho napadla před očima jeho dcery

Ignorování vládního nařízení o nošení roušek ve vnitřních prostorách se nevyplatilo návštěvníkovi obchodního centra Mercury v Českých Budějovicích. Ten se stal terčem útoku aktivní ochranky objektu, která ho napadla před očima jeho plačící dcery.

„Ať policisté více kontrolují roušky,“ vyzval ve čtvrtek ministr zdravotnictví Adam Vojtěch ministra vnitra Jana Hamáčka. A nejspíše jeho slova si po svém vysvětlili i dva sekuriťáci z obchodního centra Mercury v Českých Budějovicích.

Na internetu koluje video, kde ve dvou napadají muže, který si roušku odmítá nasadit. Jeden ze členů ochranky drží v ruce teleskopický obušek a je připravený ho proti muži, jenž se dopustil jenom toho, že nemá roušku, použít.

„Ty dobytku zasranej, nech mě být,“ říká muž ve videu dvěma členům ochranky, zatímco jeho malá dcerka brečí a prosí tatínka, aby toho nechal. „Nech mě bejt, hajzle. Nech mě bejt. Šahali na mě první, já se bráním,“ křičí muž, který se snaží vyprostit z držení jednoho člena ochranky, ten ho stále držel za tričko.

Může zachránila až reakce přítomných lidí, kteří apelovali na členky ochranky, aby svým chováním nepůsobili dceři trauma. „Má tady malé dítě, prosím vás,“ říká ve videu postarší žena, jíž ochranka odvětí, že muž měl na ně zaútočit první.

Incidentem se již zabývá policie.

„Případ nyní prověřujeme pro podezření z přestupku,“ sdělil mluvčí policie Jiří Matzner. Podle něj při konfliktu došlo také k poškození záznamového zařízení, které měl na sobě člen ostrahy.

Ředitelka obchodního centra Nina Vališová chování svých zaměstnanců obhajuje.

„Zaměstnanci ostrahy daného zákazníka slušně požádali o nasazení roušky. Ten opakovanou žádost odmítl a zaměstnance ostrahy nejprve slovně a následně i fyzicky napadl. Vzhledem k této agresi jsme samozřejmě kontaktovali Policii České republiky, která dorazila na místo a situaci s daným zákazníkem řešila. I přes naše výzvy se zákazník bez roušky do obchodního centra opakovaně vracel,“ potvrdila redakci Budějcké Drbny Vališová.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:00 neděle 17. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 101
  • 46
  • 28
  • 25
  • 24
  • 23