Detaily romského lynče na Slovensku: Hasič se zastal šikanované dcery, tak ho zbili!

Chtěl se zastat své dcery, kterou ve škole šikanoval spolužák. Za „odměnu“ schytal slovenský hasič (36) patrně největší nakládačku ve svém životě a je zázrak, že vůbec přežil. Do parády si ho totiž vzala parta Romů z obce Važec. Kromě hasiče zbili také jeho mladšího bratra a manželku!

Na internetu se před časem objevila videonahrávka, na které skupinka Romů hlava nehlava mlátí nebohého muže. Později se ukázalo, že obětí tohoto útoku je tamní hasič. 

Nově na světlo vypluly informace týkající se tohoto otřesného případu. Už se například ví, proč partička slovenského hasiče napadla.

Podle slovenských médií začal incident tím, že hasič se do nedaleké osady vydal se svou manželkou. Chtěl se totiž rázně zastat dcery, kterou údajně ve škole šikanoval její romský spolužák.

„Bitce předcházel konflikt, který chtěl hasič řešit a který vzešel z agresivního chování romského žáka vůči jeho dceři,“ píše slovenský server HlavneSpravy.sk.

Vyhrožovali jim smrtí a zaútočili i na hasičovu manželku

Manželka slovenského hasiče měla nejprve chytit jednoho z chlapců, ten se jí ale vysmekl a zřejmě omylem se udeřil do hlavy. A pak začala mela! 

„Chlapec mezitím utekl s křikem do osady. Vzápětí se před rodinným domem manželů sešlo několik osob, které šestatřicetiletého otce fyzicky napadly opakovanými údery do oblasti hlavy a celého těla. Na pomoc mu přišel bratr, který chtěl útočníky odtáhnout, ale ti zaútočili i na něj. Následně dvě ženy z osady nejprve verbálně a potom i fyzicky zaútočily na matku děvčete. Útočníci vyhrožovali také zabitím,“ řekla pro Gipsy Television žilinská policejní mluvčí Jana Balogová.

Obviněné jsou i dvě ženy

Jeden z napadených se bude léčit déle než týden. Podle policejní mluvčí Jany Balogové bylo obviněno deset osob.

„Výsledkem snahy policejního týmu je osm obviněných mužů ve věku od 19 do 45 let z přečinu výtržnictví spolu s přečinem ublížení na zdraví spáchaných formou spolupachatelství a dvě obviněné ženy ve věku 26 a 51 let z přečinu nebezpečného vyhrožování spáchaného formou spolupachatelství,“ uvedla Balogová. 

Tři z obviněných mají kriminální minulost a byl tedy podán podnět na jejich vzetí do vazby.

Romští aktivisté útok odsuzují

Incident odsoudili už někteří romští aktivisté. „Že se nestydíte, vy indiáni,“ napsal na svém Facebooku například aktivista Jan Čonka.

„Gipsy Television odsuzuje postup lidí, kteří se rozhodli pro fyzický útok vůči jiným osobám,“ stojí v oficiálním prohlášení romské televize Gipsy Television.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:29 pátek 17. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 115
  • 59
  • 54
  • 47
  • 44
  • 43