„Cikáni jsou otravní jako medúzy,“ soptil náměstek ministra Havlíčka. Dostane padáka?

Tohle Karel Novotný přepískl a dost možná ho to bude stát flek! Náměstek ministra průmyslu a člen ČSSD na Facebooku podle serveru Aktuálně.cz napsal, že Romové jsou jako medúzy. Podle Novotného jsou otravní a k ničemu. V pátek čeká hříšníka den s velkým D. Bude s ním totiž mluvit jeho nadřízený, tedy ministr Jiří Havlíček.

Cikáni jsou jako medúzy - otravný a k ničemu,“ napsal podle serveru Aktuálně.cz v diskusi na Facebooku Karel Novotný. Komentář připojil k profilu skupiny Naštvané matky, která vystupuje proti migrantům, Romům nebo sexuálním menšinám.

Náměstek ministra průmyslu si zavařil na pořádný problém. Kvůli kontroverznímu výroku půjde totiž na kobereček. „Povedu s ním na toto téma zásadní rozhovor, z něhož následně vyplynou příslušné závěry,“ řekl pro Aktuálně.cz Havlíček. Může Novotný přijít kvůli jedné větě o místo?

Redakce Expresu se spojila s tiskovým mluvčím ministra průmyslu Františkem Kotrbou. Ten ale těžko mohl sdělit, jaká bude budoucnost hříšníka Novotného.

„V současné době se k tomu nebudeme vyjadřovat. Zítra s panem Novotným bude mluvit ministr Havlíček a vše oficiálně oznámíme,“ sdělil Expresu mluvčí.

Karel Novotný, který je členem ČSSD od roku 1998, se tak dost možná může bát o své místo. Jeho kontroverzní výrok rozdělil českou veřejnost na dvě poloviny. Jedni se čertí, druzí ale Novotného chválí za upřímnost.

Fotogalerie


Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:41 pátek 12. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 45
  • 12
  • 8
  • 8
  • 7
  • 7