Prymula ohlásil nová omezení. Dotknou se hospod i sportů. Hokejisté chtějí přerušit ligu

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula potvrdil další preventivní opatření proti šíření nákazy nemoci covid-19. Otevírací doba hospod bude do 22 hodin, diváci na venkovních sportovních akcích se omezí na dva tisíce. Ve vnitřních prostorách to bude tisíc diváků. Nařízení budou platit od čtvrtka následujících čtrnáct dní. Provoz škol se nijak omezovat nebude.

Jak slíbil, tak také učinil. Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula v reakci na aktuální čísla počtu nakažených sáhl ke zpřísnění bezpečnostních opatření. „Jsme v situaci, kdy vidíme nárůst případů, naše data nejsou moc uspokojivá. Opatření jsou na hraně, už nemůžeme udělat omezení benevolentnější,“ řekl Prymula na tiskové konferenci, která vzbudila velký rozruch.

Prymula rovněž oznámil, že Česko bude brzy testovat až třicet tisíc lidí denně a o kapacity nemocnic se není třeba jakkoliv obávat. Pouze v Praze bude nutné počet lůžek navýšit. 

Ministr už v rozhovoru pro MF DNES oznámil, že restaurace čeká povinná zavíračka v deset hodin večer. Mění se také pravidla pro pořádání společenských událostí.

„Vnitřní akce mohou probíhat, pokud tam je pouze deset osob, pokud tam není sezení,“ řekl Prymula s tím, že venkovní akce bez sezení jsou povoleny do padesáti osob.

Nově oznámená nařízení Ministerstva zdravotnictví nevyvolala pouze reakci u hospodských, ale i u sportovních klubů. Ty fotbalové mohou na stadion vpustit maximálně dva tisíce diváků, hokejové kluby pak jen tisícovku.

A právě šéfové hokejových klubů se už začali ozývat s tím, že raději přeruší rozjetý ročník, než aby prodělávali na prodeji lístků.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) 23. září 2020 v Praze představil...

„Mohu potvrdit, že od jednoho z účastníků soutěže jsme ve středu takový návrh obdrželi. V současné době zjišťujeme stanoviska ostatních extraligových klubů, aby se k návrhu napřímo vyjádřily. Řídící orgán soutěže ke stanovisku klubů nepochybně přihlédne,“ řekl pro Sport.cz tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Roman Prymula připustil, že by omezení mohla být jen na dva týdny a následně by mohlo dojít k jejich zrušení či zmírnění. Vše bude záležet na počtech nakažených.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:34 čtvrtek 21. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 27
  • 24
  • 24
  • 23
  • 22