Kvůli Flegrovi mi zemřel otec, říká Šmucler. Biolog: Blbci s titulem, brzy bude lockdown!

Oba razí poněkud kontroverzní názory, ani jednomu z nich ale předpovědi ohledně vývoje koronavirové pandemie příliš nevycházejí. Zubař Roman Šmucler, který je dlouhodobě zastáncem promořování populace a rozvolňování vládních opatření, se teď pustil do svého názorového oponenta Jaroslava Flegra. Evolučního biologa, který Čechy nedávno opět strašil dalším tvrdým lockdownem, Šmucler označil za jeden z důvodů, proč před časem zemřel jeho otec.

„Kdybychom vydrželi ještě čtrnáct dnů nerozvolňovat (jen žáky pod ochrannou PCR testů jednou týdně či antigenních třikrát týdně), mohli jsme do konce léta vystačit s respirátory v místnostech. Teď začnou čísla stoupat a za měsíc máme nový lockdown,“ hrozil před dvěma týdny na svém twitterovém účtu evoluční biolog Jaroslav Flegr, který dlouhodobě oroduje za co nejpřísnější protiepidemická nařízení.

Flegr se vyžívá v co nejdrsnějších predikcích. Ne vždy mu ale jeho odhady vyjdou. Není tomu dlouho, co Čechy strašil tím, že na covid-19 bude brzy umírat až tisíc lidí denně. Později biolog přiznal, že svůj odhad schválně „nadstřelil“.

Do Flegra se teď na sociální síti pustil Roman Šmucler, který naopak koronavirovou pandemii zpočátku spíše zlehčoval a jako nejvhodnější variantu viděl promoření populace. Ani jeho odhady se ovšem příliš nesetkaly s realitou.

Na Twitteru Šmucler sdílel výše popsaný Flegrův názor a k němu připsal, co si o biologovi, jehož hrozby se opět nenaplnily, vlastně myslí.

„Po čtrnácti dnech zase jen k smíchu. Z pohledu většiny médií je to ale asi tak desetkrát významnější odborník než profesor medicíny Pirk řešící imunosuprimované denně,“ nechápe Šmucler.

Zubař si poté od některých diskutérů vyslechl, že on zase naopak loni na podzim předčasně slavil konec koronavirové pandemie a měl by si tedy sáhnout do svědomí.

Šmucler na kritiku nereagoval, jednomu ze svých podporovatelů se ale svěřil, že mu před časem zemřel otec, a jako jeden z důvodů smrti uvedl, že tatínek poslouchal výše zmíněného biologa Flegra.

„Někteří ho poslouchali a umřeli, třeba můj táta,“ napsal na Twitteru Šmucler.

Blbci s titulem, v zimě nás čeká další lockdown!

Co se Flegra týče, ten nově uznal, že epidemie v Česku je skutečně na ústupu a jeho hororový scénář se nejspíše nenaplní. Během toho si rýpl do „promořovatelů“, jako je právě Šmucler.

„Epidemie polevila a blbcům s titulem otrnulo. A opět začínají hlásat své nesmysly, že těch třicet tisíc lidí nezemřelo na covid, ale s covidem a epidemie skončila, neboť jsme se promořili. Kvůli nim zbytečně zemřou další tisíce a v zimě nás čeká další lockdown,“ myslí si Flegr, který poté vysvětlil své „nadstřelené“ odhady.

„Sto padesát tisíc mrtvých by bylo, kdyby se populace nechala promořit. Bylo by víc, protože v zimě přišly nové mutace, a navíc by zkolabovalo zdravotnictví. Kdyby se v září zavedl lockdown, mohli jsme mít tisíc mrtvých jako Austrálie,“ dodal evoluční biolog.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:49 čtvrtek 16. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 69
  • 24
  • 16
  • 8
  • 6
  • 6