Majerová z Trikolóry: Já na Slavii? Fandím Sigmě! Prymula plivl lidem do tváře, za ODS se stydím

Prymula, Mynář, Dvořák a... Zuzana Majerová Zahradníková?! Místopředsedkyni hnutí Trikolóra začali lidé chybně označovat za jednu z účastnic zápasu Evropské ligy mezi pražskou Slavií a Leicesterem. Namísto VIP tribuny v Edenu přitom tou dobou seděla v Poslanecké sněmovně, kde se projednával další postup v boji s koronavirem. Jak Majerová popsala Expresu, na fotbal by se přitom podívala mnohem radši, ačkoliv její srdce patří olomoucké Sigmě a ještě víc hokejovým Kohoutům. Včerejší přijetí pandemického zákona je podle ní totiž katastrofou a důkazem toho, že se opozice zaprodala. A za svou bývalou ODS se prý nehorázně stydí!

Zuzanu Majerovou Zahradníkovou někteří začali zaměňovat za ženu sedící vedle europoslance Alexandra Vondry (ODS). A skutečnost, že ji dokonce i média označila za parťačku papalášů kolem epidemiologa Romana Prymuly, ji pěkně nadzvedla!

„Víte, co mě namíchlo? Čtrnáct hodin sedím v Poslanecké sněmovně, vůbec nic netuším a najednou mi začnou chodit zprávy. Nejprve od kamarádů ve stylu: Zuzo, jaký byl fotbal? Já si říkala: Do pytle, jaký fotbal? Přece Sigma dneska nehraje! Vůbec jsem to nechápala. Po půl jedenácté jsem přišla domů a najednou vidím tu smršť na Messengeru, na WhatsAppu a všude možně. Napsalo mi pět set lidí, odpovídala jsem jim do čtyř do rána. To mi na tom vadilo,“ prozradila poslankyně Expresu odlehčeným tónem.

„Manžel si ze mě dělal legraci: Zuzo, ty jsi za den ztloustla deset kilo, máš novou barvu vlasů a ještě jsi mě naštvala s tou šálou. Jak to, že fandíš Leicesteru?!“ dodala se smíchem.

O fotbalu začala Zuzana Majerová Zahradníková mluvit zasvěceně, zajímalo nás proto, jak to se sportem vlastně má.

„Jak jsem řekla, jsem rodák z Olomouce, takže samozřejmě Sigma. Popravdě jsem tedy víc na hokej, to mladší syn je šílenec do fotbalu, miluje anglickou ligu, takže všichni samozřejmě fandíme Arsenalu. Dobrý fotbal mám ráda, ale na hokej, to máme doma v Olomouci dokonce permici. Na Sigmu chodíme příležitostně,“ popisuje.

Ženu na obrázku někteří označovali za Zuzanu Majerovou Zahradníkovou.

Na dotaz, co říká kauze, která kolem premiérem Babišem již vyhozeného epidemiologa Romana Prymuly vzplála, už ale Majerová zvážněla.

„Mně nevadí, že jde na fotbal, já bych šla klidně taky. Jsem ta poslední, která by hrála nějakou hru. Od začátku jsem proti nouzovému stavu a lockdownu, roušku respektuji jen proto, aby ostatní byli v klidu. Nosím ji rámci sněmovny a obecně do vnitřních prostor, venku si ji ale nenasadím, to už mě nikdo nedonutí. Nevěřím tomu, tečka. Rozhodně nepopírám covid, ale nevěřím, že mě rouška chrání, naopak. Ale když Prymula mluví o tom, že je zapotřebí přitvrdit, a říká to lidem, kteří tu, jak se říká, ryjí držkou v zemi, a pak si jde na fotbal... Vždyť tohle nedělali ani komanči. To je přece naprosté pohrdání lidmi, plivanec do obličeje,“ kroutí hlavou.

„Vůbec se lidem nedivím. Já se můžu snažit dělat věci pro ně, můžu se snažit jako blbec, jenže nikdo to pak nerozlišuje, ti lidé nás obecně jako politiky mají plné zuby. A to je všechno přesně kvůli Prymulovi a dalším, kteří se chovají jako idioti. To se prostě nedělá,“ dodává rázně.

Zuzana Majerová Zahradníková s Václavem Klausem mladším

Zajímal nás také názor místopředsedkyně Trikolóry na pandemický zákon, který včera přijala Poslanecká sněmovna jako pro opozici schůdnou alternativu nouzového stavu. Kritikou rozhodně nešetří, a to především vůči ODS, za niž byla Majerová Zahradníková do Sněmovny zvolena, ale odešla po vyhazovu Václava Klause mladšího.

„Lidé už nemohou, takhle to dál nejde. Řeknu vám, že pandemický zákon, to je něco strašného. To, co udělala opozice, to já ani nemůžu morálně pobrat, jak jsou schopní se zaprodat. Mně může být moje bývalá ODS jedno, ale můj tatínek ji zakládal a já se za ně normálně stydím. Pandemický zákon je podle mě stokrát horší než celý nouzový stav,“ říká.

Na dotaz, jaký postup by měla vláda v boji proti pandemii zvolit, odpovídá Klausova parťačka a první žena Trikolóry jasně. Rozhodně jiný než donekonečna prodlužovat lockdown.

„Když už pořád vláda ta opatření zpřísňuje, ať vždycky řekne to A. To znamená, kdy těm důchodcům a všem lidem respirátory zdarma zašlou? Kdy to udělají? Kdy vyplatí kompenzace? My jsme jako Trikolóra obecně proti plošnému lockdownu.Tady je nějaký princip kolektivní viny, to jsme mívali za komunistů. A když devět měsíců něco nefunguje, je přece načase změnit přístup, ne pořád přitvrzovat,“ říká Majerová.

„Podívejme se do zahraničí, na země, kde tohle vůbec nebylo, kde to bylo všechno v rámci dobrovolnosti. Třeba Finsko, které má absolutně nejlepší výsledky a nebyl tam ani jeden den lockdownu či nouzového stavu,“ uvedla, kam by se Česko mělo poohlédnout pro inspiraci.

„Dám příklad: když budu devět měsíců dělat nějaký marketing a po devíti měsících mi ten marketing nic nepřinese, přece si logicky řeknu, že je načase to dělat jinak. Člověk se tu už logicky začíná ptát, kdo tedy vlastní těch pětasedmdesát procent očkovacích center? Kdo stojí za firmami, které vyrábějí PCR testy? Kdo distribuuje roušky? Já myslím, že ty odpovědi známe,“ uzavírá Zuzana Majerová Zahradníková. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:02 neděle 20. června 2021. Anketa je uzavřena.

  • 66
  • 12
  • 10
  • 7
  • 7
  • 7