Janoušek se dobelhal na Pankrác: V tričku s mafiánem Shelbym, kšiltovkou a plnovousem

Odsouzený lobbista Roman Janoušek nastoupil do pankrácké věznice. Tam si odpyká přerušený trest za to, že v roce 2012 srazil autem opilý ženu a od nehody ujel. Vlivný hráč české politiky při příchodu demonstroval svůj špatný zdravotní stav, na nějž se v žádostech o přerušení trestu odvolával. Na sobě měl tričko s mafiánem Tommym Shelbym ze seriálu Peaky Blinders a zjevně narychlo koupenou kšiltovku.

O tom, že Janoušek musí znovu nastoupit do věznice a odpykat si zbytek trestu ve výši 4,5 roku, rozhodl soud před několika týdny. 

Ve čtvrtek dopoledne se lobbista dokonce objevil v pátrání policie. Zdálo se tak, že by se mohl snažit nástupu do vězení vyhnout. Jeho advokát se ale nechal slyšet, že Janoušek utíkat nehodlá, ale nebylo mu dosud doručeno rozhodnutí soudu.

Roman Janoušek přichází na Pankrác.

Nakonec se do pankrácké věznice dostavil kolem poledne. Podpíral ho přitom bodyguard, ještě k tomu měl Janoušek hůl. 

Do očí přitom bil outfit kdysi vlivného hráče české politiky. Na sobě měl tričko s Tommym Shelbym, známým mafiánem ze seriálu Peaky Blinders, kterého hraje Cillian Murphy. Postava má na tričku přes oči nápis „Business“. 

Roman Janoušek si dokonce nechal narůst plnovous.

Na hlavě měl Janoušek kšiltovku s obrázkem losa. Pořídit se dá na serveru Tophats-shop v přepočtu za více než tisíc korun. Ze záběrů se zdá, že má na čepici ještě cedulku, možná si ji tak pořídil narychlo před nástupem do vězení, aby se mohl dobře maskovat.

Přes obličej měl Roman Janoušek roušku, aby mu nebylo vidět do tváře. Zpod ní koukaly vousy, které si nechal narůst.

Roman Janoušek v tričku s Tommym Shelbym z Peaky Blinders

Známý zákulisní hráč české politické scény má trpět nevyléčitelnou nemocí, právě kvůli ní mu byl dosud návrat do vězení odkládán, jeho nervová soustava je údajně poškozena a stav se může kdykoliv fatálně zhoršit.

Mnoho pochybností ale vzbuzuje sledování, které v předchozích letech nařídil soud. Vyšlo při něm najevo, že Janoušek zcela bez dozoru sportuje, jezdí na kole, chodí na plovárny či třeba lyžuje v Alpách.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:49 pátek 19. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 353
  • 61
  • 25
  • 17
  • 13
  • 11