Souboj vrahů v ringu očima Žirovnického: Vsadil bych na Tempela, Kajínek se bojí!

Osvobozený vězeň Robert Tempel nedávno vyzval k boxerskému zápasu nejznámějšího českého kriminálníka Jiřího Kajínka, s nímž se delší dobu nemá v lásce. Ten jeho výzvu odmítl a tvrdí, že to pro něj není vůbec téma. „Kajínek se bojí, že by kvůli prohře přišel o sledovanost. Má strach o svou image,“ řekl Expresu soudem uznaný vrah Albert Žirovnický, který oba jmenované velmi dobře zná. S Kajínkem i Tempelem se totiž potkal ve Věznici Mírov. Proč by podle něj zápas v ringu dopadl ve prospěch Roberta Tempela?

Robert Tempel a Jiří Kajínek byli původně odsouzení za dvojnásobnou vraždu na doživotí. Oba se z kriminálu ale předčasně dostali na svobodu a v poslední době si skrz média vyměňují drsné vzkazy. 

Není tomu dlouho, co Kajínek vyjádřil obavu, že po něm Tempel na svobodě půjde. Druhý jmenovaný před pár dny zase v rozhovoru pro Expres.cz vyzval Kajínka k boxerskému zápasu.

„Ať ukáže národu, jestli je to pravda, co říká ve svých videích, když byl takovou hvězdou ve výkonu trestu, že prý byl ve vězení nade mnou. On byl celou dobu izolovaný, byl to agent, který udával spoluvězně, ubližoval lidem. Ať národ vidí, co je pravda a co není. Já byl nejhlídanější vězeň v republice, já ho skoro vůbec neviděl. Na rozdíl od něj jsem byl ale zproštěn viny. On nás všechny zradil,“ řekl nám Tempel, jehož oslovila organizace Czech Boxing Management, aby se zápas dotáhl do konce.

„Tempelův rozhovor jsem zaznamenal. Vůbec se mě to netýká, jenom se nad tím usmívám. Už jsem o něm řekl svoje, pomlouvá mě a tváří se, že on sám je ten hodný. Nechci s ním mít vůbec nic společného a bavit se s ním,“ reagoval Kajínek.

Jiří Kajínek odmítá, že by měl zápasit s Tempelem.

Žirovnický: Vsadil bych na Tempela, Kajínek se ale bojí

O názor na pikantní boxerský duel redakce Expres.cz požádala bývalého vězně z Mírova Alberta Žirovnického. Soudem uznaný vrah, který je už několik let na svobodě, by jednoznačně věřil Tempelovi.

„Kdybych měl co vsadit, vsadil bych na Roberta. Já ho vídal při tréninku, a i když je teď o deset let starší než tehdy, takové věci se nezapomínají. Já se po dvaceti letech postavil na kolečkové brusle a během patnácti minut jsem si vzpomněl na všechna pohybová pravidla,“ řekl nám s úsměvem na tváři Žirovnický.

„Robertův základ je v kickboxu. Jestli dříve venku boxoval, to nevím, ale já se znám od dětství s Petrem Macháčkem (legendární trenér bojových sportů, pozn. red.), a byť sám nebouchám a nikdy jsem to nedělal, tu řeč těla znám. Takže proto si myslím, že by Robert vyhrál,“ dodal muž, který v 90. letech krátce vedl Jonákův Discoland Sylvie.

Albert Žirovnický

Žirovnický je toho názoru, že Kajínek zápasit nechce, protože se bojí případné prohry.

„Můj názor je, že nejde o strach fyzický, ale spíše o marketingový kalkul. Kdyby prohrál, shodilo by to jeho sledovanost. Bojí se o svou image,“ dodává Žirovnický, který by s nejznámějším českým kriminálníkem do ringu nevlezl, a to i když s ním nemá zrovna nejlepší vztahy.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:16 sobota 9. července 2022. Anketa je uzavřena.

  • 19
  • 7
  • 6
  • 2
  • 2
  • 1