Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pozadí hádky Šlachty a Hamáčka v debatě: Osobní spory a válka o Ministerstvo vnitra!

    Hamáček a Šlachta se opět zhádali v přímém přenosu. | foto: ČT 24

    Kromě umělé inteligence alias Matyldy televizní diváky během středeční debaty zaujala také hádka v přímém přenosu mezi Janem Hamáčkem (ČSSD) a Robertem Šlachtou (Přísaha). Není to zdaleka poprvé, co si ti dva takto vjeli do vlasů. Bývalý ředitel policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v nedávné minulosti řekl, že s ním má ministr vnitra už delší dobu osobní problém. Není také tajemstvím, že Šlachta touží po současné Hamáčkově pozici. „Umím si představit, že budu ministr vnitra,“ řekl nedávno Šlachta.

    Středeční předvolební debata v České televizi se celou dobu nesla v poměrně klidném duchu. K ostré výměně názorů došlo až pár minut před koncem mezi šéfem sociální demokracie Janem Hamáčkem a lídrem hnutí Přísaha Robertem Šlachtou.

    Šlachta, který od moderátorky Světlany Witowské dostal dotaz, s kým by případně šel do vlády, zvedl zničehonic papír a obvinil tři politické strany z toho, že těsně před volbami vypustily kauzu, která ho měla zdiskreditovat.

    „Minulý týden vyšla na Seznamu zpráva, která měla zasáhnout do našeho hnutí a za tím měli být lidé spojeni s ANO, ČSSD a SPD,“ oznámil Šlachta.

    „Máte nějaký důkaz?“ vystartoval na bývalého policistu okamžitě Jan Hamáček. „Ano, máme,“ reagoval pak Šlachta.

    Hamáček a Šlachta se opět zhádali v přímém přenosu.

    Moderátorka Witowská pak musela Šlachtu s Hamáčkem zklidnit. Ani to ale nepomohlo. Když se dostal ke slovu šéf ČSSD, neodpustil si rýpanec do Šlachty.

    „Nejblíže panu Šlachtovi je ODS, protože to byl velký kamarád Ivana Langera a kreslil mu obrázky,“ řekl s úsměvem na tváři Hamáček, který tak odstartoval druhé kolo hádky v přímém přenosu.

    „Pane Hamáčku, váš pan Chovanec..., omluvte se za to, co jste udělali,“ volal na ministra vnitra rozčílený Šlachta.

    Hamáček se poté bránil, že neútočil jako první. „Nevěřím vám ani ten pozdrav,“ řekl Hamáčkovi lídr hnutí Přísaha. „Podívejte se, co děláte,“ pokračoval Šlachta.

    Robert Šlachta se v poslední debatě ostře pohádal s Janem Hamáčkem.

    Hamáček je nekompetentní osoba, má se mnou osobní problém

    Není to poprvé, co se tito dva pohádali během předvolební debaty. Šlachta v nedávném rozhovoru pro CNN Prima News dokonce uvedl, že Hamáček s ním má mít už delší dobu osobní problém.

    „Já si nedovedu představit, že bych s panem Hamáčkem někde vůbec seděl jako s osobou. Má osobní problém se mnou a já s ním, napadá mě nějakou dobu,“ vyjádřil se Šlachta k hlavě ČSSD.

    Loni bývalého šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu kvůli jeho knize vyšetřovali policisté. 

    Šlachtovi se tehdy vůbec nezamlouvala Hamáčkova odpověď na interpelaci poslance Pavla Žáčka (ODS), který se ministra vnitra ptal, zda byl plukovník Robert Šlachta zproštěn mlčenlivosti, když v knize hovoří o interních policejních záležitostech a kauzách.

    Hamáček tehdy oznámil, že policisté „protagonistu knihy“, tedy Roberta Šlachtu, prověřují.

    „Prošetřuje mě policie. To už víte díky Janu Hamáčkovi, který to oznámil jako první. A pak napsal, že musí přece na interpelace poslanců odpovídat pravdivě. O. k. Ale jak může veřejně sdělit, že je konkrétní člověk prověřován policií? A vůbec. Jak se tuto neveřejnou informaci dozvěděl?“ napsal tehdy Šlachta na Twitteru.

    „Zvažuji kvůli tomu právní kroky. Ne proto, že mi vadí, že mě prověřuje policie, s tím jsem musel počítat. Ale proto, že ministr vnitra Hamáček je naprosto neschopná a nekompetentní osoba. Jako by byl tank bez pásu,“ dodal pak Šlachta.

    Není také tajemstvím, že Šlachta usiluje o to stát se Hamáčkovým nástupcem. „Umím si představit, že budu ministr vnitra,“ řekl nedávno Šlachta ve svém pravidelném pořadu Napřímo.

    Fotogalerie


    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 pátek 4. února 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      21
    • Trapas
      14
    • Super
      10
    • Sladký
      5
    • Tvl
      5
    • Cože
      4