Otřesné! Dívka chtěla zaplatit jízdenku stovkou, řidič se naštval a zbil ji

Napadení v trolejbuse | foto: iDNES.cz

Neuvěřitelně brutální případ se stal v Hradci Králové, kde řidič trolejbusu neudržel nervy na uzdě a zbil nevinnou dívku, která se provinila jen tím, že neměla drobné na jízdenku a dávala mu stovku. Hrozí mu až dva roky vězení za ublížení na zdraví.

Otřesná událost se stala 16. května, kdy byla devatenáctiletá dívka napadena řidičem trolejbusu.

„Vrchní inspektor tento týden sdělil padesátiletému muži podezření z trestného činu výtržnictví, za což mu hrozí až dva roky vězení,“ uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová pro iDNES.cz.

Jak vůbec tato událost začala? Jak je možné, že řidiči tak ujely nervy kvůli banalitě?

Řidič odmítl slečně prodat lístek na zastávce Náhon, protože neměla drobné, měla u sebe jen stokorunu. Jenže on ji nechtěl do vozu pustit, protože na peníze nevrací. Dokonce se jedna z cestujících nabídla, že jí rozmění alespoň na třicet korun, tak za ní postoupila do vozu. Ale to neměla dělat.

Na videu, které pořídil jeden z cestujících, je vidět, že se řidič za ní přiřítil a nadával jí do šmejdů, prý co si o sobě myslí. 

Pak usedl zpět za volant a zavřel dveře vozu. Studentka šla za ním, že chce znovu zaplatit, tentokrát už drobnými. Omylem ale vzala do ruky drobné, které už ležely u okénka řidiče.

V tu chvíli na ni začal řvát: „Co si o sobě kurva myslíš, vrať ty peníze!“ Nato už ji rval z trolejbusu ven.

Venku se strhne obrovská potyčka, která nevěstila nic dobrého. Už i dívku přešlo slušné vychování a na řidiče začala řvát.

Případem se zabývá policie. (ilustrační foto)

„Tak mi dej tři pětky, ty z**de,“ dožaduje se vlastních třiceti korun. Řidič se asi po půl minutě vrátil do trolejbusu a hodil po dívce zřejmě mince, které u okénka nechala.

Šofér podle policie dívku venku na zastávce několikrát udeřil.

„Bohužel v trolejbuse nebyl nikdo, kdo by studentce pomohl. Řidič ji nechal zraněnou na zastávce a odjel. Žena poté napadení nahlásila na malšovické služebně a po podání vysvětlení vyhledala lékařské ošetření,“ řekla mluvčí.

Dopravní podnik se šoférem pro hrubé porušení povinností okamžitě rozvázal pracovní poměr.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:54 pátek 27. září 2019. Anketa je uzavřena.

  • 84
  • 41
  • 29
  • 24
  • 16
  • 15