Kdo zabil české školačky v Británii? Maďarský přistěhovalec bez řidičáku!

Britská policie už zná totožnost muže, který na Silvestra autem srazil ve městě Oldham dvě české dívky, které obě na následky zranění zemřely. Osmatřicetiletý Gabor Hegedus, který 4 dny unikal spravedlnosti, v době nehody vůbec neměl řidičský průkaz. Nyní byl Hegedus obviněn z dvojnásobného zabití.

Britské město Oldham se vzpamatovává z tragické nehody na Silvestra, na jejíž následky zemřely dvě mladé dívky původem z Česka. Dvanáctiletou Helinu Kotlárovou a její o rok mladší sestřenici Žanetu Krokovou zde při přecházení silnice srazilo auto a řidič po nehodě ujel.

Helina Kotlárová zemřela v rukou svých rodičů přímo na místě tragédie. Jedenáctiletá Žaneta byla v kritickém stavu převezena do nemocnice, kde i ona těžkým zraněním podlehla. Policisté v souvislosti s nehodou zatkli pětici lidí a zadrželi i auto, které dívky srazilo.

Zadržení muži dlouho při výsleších pouze házeli vinu jeden na druhého a vykrucovali se. Nakonec se ukázalo, že tím, kdo auto řídil a od nehody ujel byl osmatřicetiletý Gabor Hegedus. Ten stejně jako dívky žil v Oldhamu jako přistěhovalec z východní Evropy.

Šokující je nejen Hegedusova bezohlednost s jakou v plné rychlosti srazil dívky, které přecházely silnici do obchodu před zraky jejich příbuzných, ale i skutečnost, že v době nehody vůbec neměl řidičský průkaz a měl zakázané řízení. Rovněž modrý Peugeot 508, který řídil byl v havarijním stavu nezpůsobilém s provozem na silnici.

Zatímco původem maďarský pachatel Hegedus byl obviněn z dvojnásobného zabití, maření výkou úředního rozhodnutí a vyhýbání se spravedlnosti, jeho kumpáni z auta David Orsos, Janos Kalanyos a Zoltan Peto čelí obžalobě z napomáhání trestné činnosti.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:39 pátek 5. května 2017. Anketa je uzavřena.

  • 18
  • 17
  • 15
  • 10
  • 9
  • 7